Συνέντευξη – Λέσχη Δικαιωμάτων Μοτοσικλετιστών Κύπρου

Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν αρκετές Λέσχες μοτοσυκλέτας στην Κύπρο. Μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους (άλλωστε για αυτό υπάρχουν τόσες πολλές) αλλά είναι κυρίως ψυχαγωγικές. Σκοπό έχουν τις διαδρομές, τις συναντήσεις μεταξύ μοτοσικλετιστών κ.λπ. Η Λέσχη Δικαιωμάτων Μοτοσικλετιστών Κύπρου (CMRCCyprus Motorcycle Rights Club) είναι μια ιδιαίτερη Λέσχη που ξεχωρίζει.

Ήμουν λοιπόν σίγουρος ότι και η συνέντευξη θα ήταν ιδιαίτερη και αρκετά ενδιαφέρουσα. Άλλωστε, μια συνέντευξη-κουβέντα με ανθρώπους που νοιάζονται και αγαπούν τη μοτοσυκλέτα και τον μοτοσυκλετιστή με έμπρακτο τρόπο, μπορεί να αποδώσει μόνον θετικά συμπεράσματα και ιδέες.

Επικοινώνησα λοιπόν με τον πρόεδρο της λέσχης Μάριο Κωνσταντινίδη, ο οποίος με μεγάλη ευχαρίστηση δέχθηκε να συναντηθούμε και να απαντήσει στα ερωτήματα που είχαμε ετοιμάσει. Στην συνάντηση εκτός από τον πρόεδρο της Λέσχης ήταν και ένα μέλος, ο Μάριος Δημητρίου.

 Βikerstime.com: Μπορείτε να μας πείτε τι χαρακτηρίζει τη Λέσχη σας και σε τι διαφέρει από τις άλλες Λέσχες;

Λέσχη Δικαιωμάτων Μοτοσικλετιστών Κύπρου : Η Λέσχη Δικαιωμάτων Μοτοσικλετιστών Κύπρου ασχολείται μόνο με τον μοτοσικλετιστή και τα δικαιώματα του. Η CMRC έχει σκοπό την επισήμανση, προώθηση και επίλυση προβλημάτων, που αφορούν την μοτοσυκλέτα και τους μοτοσικλετιστές στην Κύπρο.

Συνέντευξη Λέσχη Δικαιωμάτων Μοτοσικλετιστών Κύπρου
Λέσχη Δικαιωμάτων Μοτοσικλετιστών Κύπρου σε εκδήλωση

ΒΤ: Πώς προέκυψε η ιδέα και πότε δημιουργήθηκε η λέσχη;

ΛΔΜ: Τον Δεκέμβριο του 2014 κάποιοι φίλοι μοτοσικλετιστές, νιώθοντας την ανάγκη να υπερασπιστούν και να προβάλουν τα δικαιώματα των μοτοσικλετιστών, δημιούργησαν την Λέσχη, η οποία αναγνωρίστηκε επίσημα από το Κράτος ως «Λέσχη», τον Ιούνιο του 2015.

 ΒΤ: Ποιοί αποτελούν τα μέλη σας και πόσα μέλη έχετε;

 ΛΔΜ: Μετά από δυο χρόνια περίπου λειτουργίας, η λέσχη αριθμεί πέραν των 300 Μελών από όλη την Κύπρο. Ένας σημαντικός αριθμός, αν αναλογιστούμε τις αναλογίες του νησιού μας. Τα Μέλη μας αποτελούνται από όλων των ειδών χειριστές δίκυκλων μηχανών, από άτομα που χρησιμοποιούν την μοτοσυκλέτα καθημερινώς λόγω επαγγέλματος, μέχρι οδηγούς αγώνων. Αποτελείται από Μέλη άλλων οργανωμένων Λεσχών, από μηχανικούς μοτοσυκλετών, εκπαιδευτές οδηγούς μοτοσυκλέτας και άλλα άτομα εξειδικευμένα στον τομέα της μοτοσυκλέτας. Όλους αυτούς τους ενώνει το ενδιαφέρον και οι ανησυχίες για την αντιμετώπιση τον προβλημάτων του μοτοσικλετιστή, αλλά και η αντιμετώπιση του μοτοσικλετιστή από το κράτος.

Συνέντευξη Λέσχη Δικαιωμάτων Μοτοσικλετιστών Κύπρου
Οι εκδηλώσεις πολλές και οι συγκεντρώσεις ακόμη περισσότερες. Αυτή είναι η Λέσχη Δικαιωμάτων Μοτοσικλετιστών Κύπρου

 ΒΤ: Ποια η σχέση σας με τις άλλες λέσχες, καθώς και με την FEMA;

ΛΔΜ: Η λέσχη μας συνεργάζεται με Ομοσπονδίες και Λέσχες, συνδέσμους και οργανισμούς της Κύπρου καθώς και του εξωτερικού, προσπαθώντας πάντα να προωθήσει τα δικαιώματα των μοτοσικλετιστών. Η Λέσχη μας είναι μέλος του Συνδέσμου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Μοτοσικλέτας FEMA, η οποία μας παρέχει στήριξη σε θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Μας βοηθά επίσης στην συνεργασία μας με τους αρμόδιους φορείς και τα διάφορα τμήματα με την εμπειρία και τις γνώσεις τους.

 ΒΤ: Πείτε μας λίγα λόγια για τις δραστηριότητες και τους σκοπούς της λέσχης.

 ΛΔΜ: Αποστολή μας είναι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας ως μοτοσικλετιστές. Προσπάθεια μας είναι η τροποποίηση των υφιστάμενων νόμων που λειτουργούν εις βάρος του μοτοσικλετιστή, καθώς και η συμμετοχή και ακρόαση μας πριν την ψήφιση οποιουδήποτε νόμου που μας αφορά. Προσπαθούμε να επισημάνουμε τα επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο και να ενημερώσουμε τους αρμόδιους, ώστε να διορθωθούν. Η ευαισθητοποίηση και ο αμοιβαίος σεβασμός σε όσους χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, η μείωση των φορολογιών σε ότι έχει να κάνει με την μοτοσυκλέτα, προσπάθεια για τροποποίηση της διαδικασίας για εύκολη μετάβαση των μοτοσικλετιστών με τις μοτοσυκλέτες τους εκτός Κύπρου και άλλα. Πιστεύουμε ότι  πρέπει να ‘χτιστεί’ οδική συνείδηση και αυτό θα γίνει από την παιδική ηλικία. Θα πρέπει στα σχολεία να διδάσκεται το μάθημα οδικής συμπεριφοράς. Κάνοντας καλύτερους οδηγούς που σέβονται ο ένας τον άλλο θα σώσουμε ζωές.

Συνέντευξη Λέσχη Δικαιωμάτων Μοτοσικλετιστών Κύπρου
Μέλη της Λέσχης σε εκδήλωση ευαισθητοποίησης οδηγών στην Πάφο

ΒΤ: Θέλετε να στείλετε κάποιο μήνυμα στους μοτοσικλετιστές μέσω του Bikers Time;

ΛΔΜ : Θερμή παράκληση μας, είναι ο αμοιβαίος σεβασμός σε όσους χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, αυτοκινητιστές και μοτοσικλετιστές, η προσοχή και η τήρηση των κανόνων οδικής συμπεριφοράς με σκοπό την πρόληψη των οδικών δυστυχημάτων ώστε να αποφεύγουμε την τόσο άδικη απώλεια ανθρωπίνων ζωών. Φίλε οδηγέ κοίταξε δυο φορές για μοτοσικλετιστές.

 

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι παρόλο που το θέμα ήταν σοβαρό η συζήτηση κυλούσε ευχάριστα και οι δύο συνομιλητές μας μίλησαν αρκετά και απάντησαν στις ερωτήσεις μας, τόσο για τους στόχους, όσο και για την δουλειά που γίνεται από την Λέσχη.

Η συνέντευξη μπορεί να τελείωσε εδώ αλλά η κουβέντα συνεχίστηκε. Μας είπαν για τις συναντήσεις με βουλευτές, δημάρχους και προτάσεις που έκαναν για διάφορα ζητήματα.

Εμείς σαν Bikers Time ευχαριστούμε την Λέσχη Δικαιωμάτων Μοτοσικλετιστών Κύπρου για τον χρόνο που διέθεσαν για την συνέντευξη, αλλά κυρίως για την αφιλοκερδή εργασία που κάνουν και την προσφορά τους στους μοτοσικλετιστές και την κοινωνία γενικότερα.