Marco Melandri – WSBK – Week 25

Επέστρεψε έπειτα από ένα χρόνο εκτός δράσης στη σέλα της εργοστασιακής Aruba.it Ducati Panigale R, αναζητώντας νέες προκλήσεις. Και όμως, ο Marco Melandri στα 34 του χρόνια, απέδειξε ότι μπορεί ακόμη να κερδίζει αγώνες.

Αν λέγαμε πριν από 10 χρόνια ότι ο Ιταλός θα κέρδιζε ακόμη σε αυτήν την ηλικία, πολύ πιθανόν να μη φαινόταν σε κανέναν παράξενο. Η τροπή που πήρε όμως η καριέρα του Melandri από το 2008 (όταν και υπέγραψε στην Ducati για το MotoGP) και ύστερα, μας έκανε όλους να αμφιβάλλουμε.

Η απίστευτη ταχύτητα ήταν πάντα κύριο χαρακτηριστικό για τον αναβάτη που ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα με τον ‘γρουσούζικο’ αριθμό ’13’, με τον ίδιο να έχει να επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα στο παρελθόν.

Και επειδή η ταχύτητα δεν ‘σβήνει’ έτσι εύκολα, η Ducati του εμπιστεύτηκε μια μοτοσυκλέτα της για τη φετινή χρονιά στο πλάι του κατά 4 χρόνια νεότερού του, Chaz Davies.

Παρ’ όλο που ο Marco είχε μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για περισσότερο από ένα χρόνο (μετά τη δραματική, μισή του χρονιά στο MotoGP με την Aprilia το 2015), ο ίδιος έδειχνε ακόμη ‘διψασμένος’ για διάκριση.

Μια διάκριση που ήρθε με το ‘καλημέρα’ στον πρώτο φετινό Γύρο του WSBK στην Αυστραλία, με τον Ιταλό να ανεβαίνει στο βάθρο του Β’ Σκέλους. Έκτοτε ακολούθησαν ακόμη 5 βάθρα, με τον Melandri να χάνει ακόμη 1 την τελευταία στιγμή από τον Sykes στο Α’ Σκέλος της Ταϋλάνδης.

Ο αναβάτης της Ducati όμως συνέχισε να δυναμώνει και την Κυριακή, στο δεύτερο αγώνα του Misano, δεν απειλήθηκε από κανέναν. Ξεκίνησε από τη 10η θέση του grid, πέρασε όλους τους προπορευόμενους έναν-έναν και όταν έφτασε στην κορυφή, άρχισε να χτίζει διαφορά.

Με αυτόν τον τρόπο ο Melandri επέστρεψε στις νίκες έπειτα από σχεδόν 3 χρόνια (η τελευταία του ήταν στη Γαλλία το 2014), ενώ αυτή ήταν η πρώτη του νίκη με την Ducati. Μάλιστα, η νίκη του Marco ήταν η 100η για Ιταλούς αναβάτες στο WSBK, η οποία πραγματοποιήθηκε μάλιστα σε Ιταλικό έδαφος.

Πάντως, οι φετινές εμφανίσεις του 34χρονου αναβάτη μπορεί να μην αρκούν ώστε να τον θέσουν στα φαβορί για τον τίτλο, εμείς όμως στο BikersTime.com μπορούμε να του δώσουμε με αρκετή σιγουριά τον τίτλο ‘Biker Of The Week’.