Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών ο Sete Gibernau

Ο Sete Gibernau αντιμετωπίζει κατηγορίες για φοροδιαφυγή, οι οποίες μπορούν να του αποφέρουν ποινή φυλάκισης έως και τα δυόμιση χρόνια.

Ο Ισπανός πρώην αναβάτης του MotoGP και νυν συμβουλος του Dani Pedrosa κατηγορείται για δύο φορολογικές απάτες που διαπράχθηκαν κατά την τελευταία ολόκληρη χρονιά πλήρους εμπλοκής του στα Grand Prix, το 2006. O 44χρονος οδηγούσε εκείνη την περίοδο για πρώτη και τελευταία φορά για λογαριασμό της εργοστασιακής ομάδας της Ducati.

Σύμφωνα με τον οργανισμό της EFE, το Γραφείο του Ισπανικού Κρατικού Εισαγγελέα κατηγορεί τον Gibernau για φερόμενη φορολογική εξαπάτηση της τάξεως των 774.000€ κατά το έτος 2006. 

Ο ίδιος ο Gibernau φέρεται ότι παρίστανε πως διέμενε στην Ελβετία εκείνη την χρονική περίοδο, ώστε να γλυτώσει την πληρωμή των φόρων στο Ισπανικό κράτος.

Στην κατάθεση που έδωσε ο ίδιος νωρίτερα σήμερα επέμεινε στους ισχυρισμούς του ότι το 2006 διέμενε στην Ελβετία και πως δεν μετακόμισε στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Βαρκελώνη παρά μόνον την επόμενη χρονιά, το 2007.

Η τοπική εφημερίδα Marca πάντως έγραψε σήμερα ότι η υπόθεση είχε κλείσει κατά την φάση της έρευνας, άνοιξε όμως εκ νέου έπειτα από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου Audiencia of Barcelona. Τώρα το μόνο που μένει είναι να δούμε την τροπή που θα πάρει η υπόθεση και αν τελικά ο συμπαθής Sete χρειαστεί να περάσει το κατώφλι των φυλακών.