MotoGP – Ducati καλεί Stoner

Η παλιά χρονιά έφυγε, το 2018 ήρθε και το MotoGP θα ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες και επίσημα την αγωνιστική σεζόν του τρέχοντος έτους. Μια χρονιά που εκκινεί στο τέλος αυτού του μήνα με τις δοκιμές της Sepang, με τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Casey Stoner, να κάνει την εμφάνισή του στην πίστα για λογαριασμό της Ducati.

Προς τέρψιν των πολλών φίλων του (πολλοί από αυτούς έγιναν fan του ΑΦΟΥ αποσύρθηκε), ο Αυστραλός θα επιστρέψει στη δράση στο πλάι του άλλου δοκιμαστή των «κόκκινων», Michelle Pirro, για το τριήμερο τεστ της Μαλαισίας που θα λάβει χώρα στη Sepang από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου.

Ο Αυστραλός αναβάτης θα ανέβει στη σέλα της Desmosedici για πρώτη φορά μετά τον περσινό Σεπτέμβρη, ενώ το πρόγραμμα δοκιμών του δεν έχει αποκαλυφθεί. Είναι όμως πολύ πιθανόν να δούμε τον Stoner πάνω στην GP18, πριν την δοκιμάσουν οι «επίσημοι» Dovizioso και Lorenzo δύο ημέρες μετά στο πρώτο επίσημο τεστ της σεζόν.

Η σπουδαία ταχύτητα και η άμεση προσαρμοστικότητα του 32χρονου σε νέα δεδομένα είναι δύο σημεία «κλειδιά», τα οποία χρειάζονται σε μεγάλο βαθμό οι άνθρωποι του Borgo Panigale για την συνέχιση της εξέλιξης και της τελειοποίησης του project τους λίγο πριν τον εναρκτήριο γύρο του Κατάρ στις 18/3.

Για το ίδιο τριήμερο τεστ θα παρευρεθούν στην πίστα της Μαλαισίας τόσο η Yamaha (με τους Katsuyuki Nakasuga και Kohta Nozane), όσο και η Honda, με το HRC να φέρνει τους Hiroshi Aoyama και Takumi Takahashi για τις δοκιμές της νέας RC213V.

Στο πλάι των δύο Ιαπώνων ίσως δούμε και τον πρώην αναβάτη της Honda στο MotoGP αλλά και το WSBK, Stefan Bradl, ενώ σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι ο 28χρονος Γερμανός δεν έχει βρει αγωνιστική θέση για το νέο έτος.

Στις δοκιμές της Μαλαισίας θα παρευρεθούν και οι Sylvain Guintoli (Suzuki), Mika Kallio (KTM) και Matteo Baiocco (Aprilia).