Moto2 Mugello – Race – Στην κορυφή ο Pasini μετά από 8 χρόνια!

Ο Mattia Pasini ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα της Moto2 στο Mugello, με τον Ιταλό να επικρατεί μόλις στον τελευταίο γύρο των Tom Lüthi και Alex Marquez. Η νίκη του 31χρονου αναβάτη μάλιστα ήρθε έπειτα από ένα ‘διάλειμμα’ οκτώ ολόκληρων ετών!

Η εκκίνηση δώθηκε όμως παρ’ όλο το συνωστισμό στην San Donato, οι τρεις πρώτοι αναβάτες διατήρησαν τις θέσεις τους. Ο Pasini όμως σύντομα έδειξε τις διαθέσεις του, περνώντας στην κορυφή του αγώνα πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος.

Στα μέσα του του εναρκτήριου γύρου είχαμε μια άσχημη πτώση από high-side για τον Lorenzo Baldassari, ο οποίος παρέσυρε στο έδαφος και τον άτυχο Takaaki Nakagami. Από τις δοκιμές όλα έδειχναν ότι ο Ιάπωνας μπορεί να κάνει τη διαφορά στο Ιταλικό GP, όμως ο παράγοντας ‘τύχη’ έπαιξε και σε αυτή την περίπτωση το ρόλο του.

Οι δύο αναβάτες αποχώρησαν αλώβητοι, τη στιγμή που στην κορυφή ο Marquez περνούσε τον Morbidelli για την 2η θέση. Ο Ισπανός δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να αφήσει τον Pasini να ξεφύγει στην 1η θέση, βλέποντας παράλληλα ότι ο teammate του δεν είχε αυτή τη φορά το ρυθμό ώστε να παλέψει για τη νίκη.

Ο Marquez μάλιστα πέρασε και στην κορυφή, με τον Ιταλό αναβάτη όμως να απαντά άμεσα, δείχνοντας πως τη σημερινή ημέρα δύσκολα θα έχανε τη νίκη. Lüthi και Morbidelli έμεναν κοντά στη μάχη της πρωτιάς, ξεμακραίνοντας με αυτόν τον τρόπο από τον Miguel Oliveira που στο μεταξύ είχε αναρριχηθεί από την 9η στην 5η θέση.

Στη συνέχεια ο ‘Morbido’ άρχισε να χάνει έδαφος, σκεπτόμενος ίσως ότι η μάχη της 1ης θέσης δεν ήταν αρκετά δελεαστική ώστε να θέσει τη βαθμολογική του υπεροχή σε κίνδυνο. Άρχισε λοιπόν να υποχωρεί, αφήνοντας τους υπόλοιπους τρεις να ξεκινήσουν την πραγματική μάχη για τη νίκη.

Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο τίποτε δεν χώριζε το πρώτο τρίο αναβατών, με τον Pasini όμως να υποχωρεί από την 1η στην 3η θέση πίσω από τους Lüthi-Marquez. Όμως είχε τον κόσμο με το μέρος του και κάτω από τις ιαχές των παθιασμένων Ιταλών ξεκίνησε την τελική, μανιασμένη του επίθεση για την νίκη.

Ο Pasini κέρδισε τον αγώνα του Mugello για την Moto2 - 2017
Αυτή είναι ίσως η ομορφότερη φωτογραφία που αποκομίσαμε από το Ιταλικό GP του Mugello

Ο Ιταλός πέρασε αρχικά τον Marquez στη Savelli, ενώ στην επόμενη στροφή περιόρισε τον Ελβετό αντίπαλό του στη 2η θέση πίσω του. Ο Pasini έμοιαζε υπερβολικά σίγουρος για τις κινήσεις του και οδηγούμενος από το φανατισμένο κοινό στις κερκίδες προσπάθησε να οδηγήσει τέλεια ως και τον τερματισμό.

Και το έκανε, καταφέρνοντας να κρατήσει πίσω του τους δύο αντιπάλους του, με τους τρεις αναβάτες του βάθρου να ολοκληρώνουν τον αγώνα με διαφορά μόλις 0.136 (ο 1ος από τον 3ο).

Αυτή ήταν μία από τις μικρές διαφορές που έχουν σημειωθεί στον τερματισμό για την κατηγορία Moto2, με τον Pasini πάντως να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά από οκτώ χρόνια! Η τελευταία επιτυχία του Ιταλού είχε σημειωθεί και πάλι στο Mugello, στην κατηγορία όμως των 250cc.

Ο Lüthi ολοκλήρωσε στη 2η θέση ψάχνοντας απεγνωσμένα τη νίκη, αφήνοντας στην 3η θέση τον Marquez που σήμερα έδειξε πολύ δύναμη έναντι του teammate του που θα του χρειαστεί και στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Morbidelli έμεινε στην 4η θέση, αφήνοντας πίσω του τον Oliveira που έκανε ένα μοναχικό αγώνα.

Στην 6η θέση ολοκλήρωσε την τελευταία στιγμή ο Luca Marini, περνώντας τον Aegerter κυριολεκτικά στο νήμα. Τη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Corsi, Navarro και Binder.

Ο Νοτιοαφρικανός πρωταθλητής της Moto3 έκανε ένα πολύ δυνατό comeback στην πρώτη του συμμετοχή μετά την επιστροφή του στην ενεργό δράση, κερδίζοντας μάλιστα 13 θέσεις από την 23η που είχε στο grid της εκκίνησης. Όσο για τον εντυπωσιακό rookie ‘Pecco’ Bagnaia, ο Ιταλός δεν απέφυγε την πτώση, η οποία αν και συνέχισε, τον περιόρισε στην 22η θέση του αγώνα.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του αγώνα:

Moto2 Mugello 2017 Αποτελέσματα Αγώνα
Moto2 Mugello 2017 Αποτελέσματα Αγώνα

Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος εδώ.