MotoGP – Αδύνατη η διαξαγωγή αγώνα στο Texas αν χειροτερέψουν τα ‘σαμαράκια’

Κορυφαίοι αναβάτες του MotoGP αναφέρουν ότι αν η κατάσταση με τα ‘σαμαράκια’ χειροτερέψει του χρόνου στην πίστα του Austin, αυτά θα κάνουν αδύνατη τη διεξαγωγή του αγώνα.

Κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου στις Ηνωμένες Πολιτείες πολλοί ήταν αυτοί που παραπονέθηκαν για την κατάσταση του οδοστρώματος. Μάλιστα, ο Dani Pedrosa περιέγραψε ένα κομμάτι της πίστας ως ‘πίστα του supercross’.

Οι περισσότεροι αναβάτες του grid συμφωνούν ότι τα ‘σαμαράκια’ που υπάρχουν στην πίστα έκαναν τις φετινές τους προσπάθειες δύσκολες, όμως, σύμφωνα με τον Aleix Espargaro, αν η κατάσταση αυτή χειροτερέψει του χρόνου, τότε η διεξαγωγή αγώνα εκεί θα γίνει αδύνατη.

«Τώρα είμαστε στο όριο αναφορικά με τα σαμαράκια. Αν του χρόνου η διαφορά είναι ίδια όπως ήταν πέρυσι με φέτος, (το 2018) δεν μπορούμε να αγωνιστούμε, αδύνατο 100%. Ελπίζω να μπορούν να φτιάξουν (τα σαμαράκια) ή να ασφαλτοστρώσουν ξανά (την πίστα).»

Παρακολουθήστε έναν γύρο πάνω στην M1

Θέση επί του θέματος πήρε και ο Valentino Rossi, ο οποίος τερμάτισε τον αγώνα της Κυριακής στη 2η θέση.

«(Η πίστα) έχει ίσως τρία σημεία όπου πρέπει να κάνουν δουλειά για να βελτιωθούν. Όμως αν το κάνουν, πρέπει να το κάνουν με το σωστό τρόπο. Πριν μερικά χρόνια, είχε ήδη μερικά σαμαράκια και μιλήσαμε για να τα βελτιώσουν και έκαναν μια δουλειά που δεν ήταν καλή.

«Πρέπει να το κάνουν με σοβαρό τρόπο και να προσπαθήσουν να φτιάξουν σημεία όπου τα σαμαράκια είναι πολύ βαθιά

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Dani Pedrosa, ο οποίος τόνισε με τη σειρά του ότι ό,τι δουλειά και αν γίνει, πρέπει να ‘γίνει σωστά’.

«Υπάρχουν κάποια σημεία όπου (τα σαμαράκια) είναι πραγματικά βαθιά. Στην πίσω ευθεία είναι δύσκολο να κρατήσεις τη μοτοσυκλέτα υπό έλεγχο με τέρμα γκάζι στα 300χλμ/ώρα. Είναι σημαντικό να κάνουν κάποιες εργασίες, αν η πίστα του χρόνου χειροτερέψει θα είναι πολύ δύσκολο να οδηγήσουμε.»