Moto2 Le Mans – Q – H pole στον Luthi

Ο Tom Luthi ήταν ο αναβάτης που κατάφερε να πάρει την pole position μπροστά στο Γαλλικό κοινό του Le Mans, μπροστά από τον πολύ καλό Francesco Bagnaia αλλά και τον Franco Morbidelli.

Ο Ελβετός αναβάτης κατάφερε να επαναλάβει το περσινό του κατόρθωμα, μόνο που αυτή τη φορά έπρεπε να πάει ακόμη ταχύτερα ώστε να εκκινήσει τον αυριανό αγώνα από την pole position. Έτσι ο Luthi σημείωσε 1.36.548, χρόνος που αποτελεί ρεκόρ για την κατηγορία Moto2 στο Le Mans.

Ο Bagnaia από την πλευρά του έκανε ότι μπορούσε ώστε να φτάσει στην πρώτη pole position της καριέρας του στη Moto2, όντας ‘φρέσκος’ και από το πρώτο του βάθρο στον περασμένο αγώνα της Jerez.

Ο rookie έχασε την 1η θέση για μόλις 0.026sec, όμως ο ίδιος είναι ευχαριστημένος, καθώς αύριο θα είναι η πρώτη φορά που θα τοποθετήσει τη μοτοσυκλέτα της Sky VR46 Team στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Moto2 Le Mans 2017 Francesco Bagnaia
Moto2 Le Mans: Ο Francesco ‘Pecco’ Bagnaia πραγματοποίησε μέγαλη εμφάνιση στις κατατακτήριες και το χάρηκε δεόντως

Από την 3η θέση θα εκκινήσει την αυριανή του προσπάθεια ο Franco Morbidelli, με τον Ιταλό να θέλει να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Πολύ καλή εμφάνιση είχαμε και από ακόμη έναν Ιταλό, τον Luca Marini.

Ο ετεροθαλής αδελφός του Valentino Rossi ήταν 4ος, κάνοντας τρεις τους Ιταλούς στις τέσσερις πρώτες θέσεις. Μια θέση πιο πίσω θα εκκινήσει ο Dominique Aegerter, ενώ τη δεύτερη σειρά κλείνει ο νικητής του προηγούμενου αγώνα, Alex Marquez.

Αυτή είναι και η πρώτη φορά που ο Ισπανός θα ξεκινήσει αγώνα φέτος εκτός της πρώτης σειράς, με τον ίδιο να έχει ως στόχο αύριο τον teammate του, Morbidelli.

Τη δεκάδα των χρόνων έκλεισαν οι Mattia Pasini, Lorenzo Baldassari, Marcel Schrötter και Sandro Cortese. Πολύ πίσω έμειναν οι συμμετοχές της εργοστασιακής ομάδας της KTM, με τους Ricky Cardus και Miguel Oliveira να ολοκληρώνουν στην 15η και 17η θέση αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα το αυριανό grid:

Moto2 Le Mans Grid 2017
Moto2 Le Mans Grid 2017