Rossi – Σκληρές μάχες το 2017

Οι πρώτες επίσημες δοκιμές ολοκληρώθηκαν, με τον Valentino Rossi να αναφέρει ότι φέτος έρχονται δυνατές μάχες, βλέποντας το υψηλό επίπεδο πολλών εκ των αντιπάλων του.

Ο Ιταλός δοκίμασε αρκετά πράγματα και σήμερα, σημειώνοντας τον 5ο ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας και τον 6ο χρόνο του τριημέρου.

Αυτό που ανάγκασε όμως τον αναβάτη της Yamaha να αναγνωρίσει τον υψηλό ανταγωνισμό που θα υπάρχει φέτος στις πίστες, είναι το γεγονός ότι οι έξι πρώτοι αναβάτες βρέθηκαν μέσα σε μόλις 0.26sec.

Ο Rossi μίλησε για την τελευταία ημέρα δοκιμών του, αναφέροντας ότι ο teammate του, Maverick Vinales, οι Repsol Honda αλλά και οι εργοστασιακές Ducati, θα είναι πολύ δυνατοί φέτος.

«Στο τέλος οι δοκιμές ήταν θετικές, επειδή οι χρόνοι μου ήταν καλοί. Ο τελευταίος γύρος μου στο 1.59 δεν ήταν τόσο άσχημος. Είμαστε όλοι πολύ κοντά. Όμως ειδικότερα βρήκαμε πολλά καλά πράγματα για τη μοτοσυκλέτα.

«Ειδικά το απόγευμα, δουλέψαμε περισσότερο στο νέο πλαίσιο και νιώθω καλά. Στο τέλος βρήκαμε κάτι ενδιαφέρον ώστε να βελτιωθούμε.

«Ήταν ένα δύσκολο τεστ λόγω του ότι ήταν πολύ μακρύ, όμως βρήκαμε κάτι θετικό. Όλα τα νέα πράγματα – όχι όλα, αλλά τα περισσότερα πράγματα- είναι καλά.

«Το πρόβλημα είναι ότι οι πρώτοι αναβάτες είναι όλοι πολύ κοντά και όλοι είναι πολύ γρήγοροι. Μαζί στην επίθεση στο χρονόμετρο, όμως και στο ρυθμό. Έτσι πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ δυνατή μάχη (φέτος)

Στη συνέχεια ο Ιταλός κλήθηκε να απαντήσει για τα θετικά του νέου πλαισίου της Yamaha, ενώ όπως και χθες παρέμεινε σιωπηλός αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του νέου fairing της Μ1.

«Ειλικρινά μιλώντας, (το fairing) δεν ήταν μεγάλη διαφορά, όμως μου άρεσε. Και επίσης είναι πολύ όμορφο.

«Δοκίμασα επίσης τα νέα ελαστικά, κάτι λίγο καλύτερο, κάτι λίγο χειρότερο, όμως όχι μεγάλη διαφορά.»

Ο Rossi δεν βρέθηκε στην κορυφή καμίας εκ των τριών ημερών στη Sepang, όμως οι χρόνοι του ήταν συνεχώς κοντά στην πρώτη θέση. Έτσι ο αναβάτης της Yamaha αναμένεται να είναι και φέτος στην διεκδίκηση του 10ου προσωπικού τίτλου του.

Αφήστε μια απάντηση