Ανακοινώθηκε η αγωνιστική έκδοση της Honda CBR1000RR SP2

Η Honda ετοίμασε προς παραγωγή μια έκδοση της CBR1000RR SP2 για αποκλειστικά αγωνιστική χρήση, χωρίς πολλά και περιττά εξαρτήματα.

Αν τα track day ή οι αγώνες είναι στο πρόγραμμά σου, τότε μια τέτοιου είδους μοτοσυκλέτα αποτελεί μια εξαιρετική βάση για να ξεκινήσεις.

Απαλλαγμένη από οτιδήποτε χρειάζεται μια μοτοσυκλέτα για να κινηθεί νόμιμα στο δρόμο, η νέα έκδοση έρχεται για να ικανοποιήσει τις ανάγκες σου αποκλειστικά εντός των ορίων της πίστας.

Οι διαφορές σε σχέση με την CBR1000RR SP2 που βγαίνει από την γραμμή παραγωγής της Honda εντοπίζονται σε αρκετά σημεία της μοτοσυκλέτας, με τα ψυγείο νερού αλλά και λαδιού να είναι μεγαλύτερα. Τα fairing της μοτοσυκλέτας είναι ελαφρύτερα, μειώνοντας και άλλο το βάρος του συνόλου.

Το μαύρο χρώμα είναι και το μοναδικό στην παλέτα επιλογής για τη νέα έκδοση της CBR1000RR SP2

Αλλαγές συναντώνται και στο νέο, ατσάλινο πλαίσιο, ενώ οι δαγκάνες των εμπρός φρένων προέρχονται από την Tokico, οι αναρτήσεις είναι της Showa και οι τροχοί είναι της Enkei, ζυγίζοντας λιγότερο από αυτούς της βασικής έκδοσης.

Όσο αφορά τα ενδότερα της μοτοσυκλέτας αλλαγές υπάρχουν στις βαλβίδες τόσο της εισαγωγής όσο και της εξαγωγής, ενώ νέα είναι η κεφαλή, τα πιστόνια και οι θαλάμοι καύσης.

Όλα αυτά συνηγορούν σε αυξημένη απόδοση σε σχέση με τα μοντέλα παραγωγής, με τη Honda να αποκρύπτει προς το παρόν πληροφορίες σχετικά με την απόδοση της νέας αυτής έκδοσης.

Φυσικά η νέα μοτοσυκλέτα των Ιαπώνων θα είναι περιορισμένης έκδοσης, με την Big ‘H’ να αναφέρει ότι μόνο 40 μοτοσυκλέτες θα κατασκευαστούν στην κατά την πρώτη διαδικασία παραγωγής.

Τι ξεχάσαμε; Α, ναι την τιμή. Λοιπόν εδώ υπάρχει κάτι πολύ ενδιαφέρον, καθώς η Honda κοστολογεί την τιμή της μοτοσυκλέτας κοντά στις 15.000€. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι είναι φθηνότερη από τις CBR1000RR που κυκλοφορούν στους δρόμους, ακόμη και από την βασική έκδοση.

Λιτή και απέριττη, όπως αρμόζει σε μια καθαρόαιμη, αγωνιστική μοτοσυκλέτα

Η Honda με αυτή την κίνηση πρωτοπορεί και πάλι με μια μοτοσυκλέτα για αγωνιστική χρήση και χαμηλή τιμή, δίνοντας στον αγοραστή της μια καλή βάση χωρίς εξωπραγματικά ‘καλούδια’ που αυξάνουν το κόστος (άρα και την τελική τιμή).

Έτσι, αν σκεφτόσουν ως τώρα τι μοτοσυκλέτα θα έπρεπε να κάνεις δική σου ώστε να απολαμβάνεις την πίστα με λίγα χρήματα (για καινούργια μοτοσυκλέτα), τότε η λύση της Honda φαίνεται ιδανική.