Valentino Rossi – MotoGP – Week 17

Η μέχρι τώρα πορεία του Valentino Rossi αλλά και ο πολύ καλός αγώνας που πραγματοποίησε την Κυριακή στις Ηνωμένες Πολιτείες, έκαναν τη συντακτική ομάδα του bikerstime.com να τον ψηφίσει ως τον Biker Of The Week.

Ο Ιταλός 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής διανύει μια πάρα πολύ καλή περίοδο. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε σε όλες τις χειμερινές δοκιμές δείχνουν ότι αποτελούν παρελθόν, με τον ίδιο να μετρά τρία στα τρία βάθρα από την έναρξη της φετινής χρονιάς.

Ο ίδιος δείχνει πως ακόμη και σε αυτή την ηλικία μπορεί να ανταγωνιστεί τους πάντες και να χτυπήσει ‘στα ίσια’ ακόμη ένα πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που την φετινή χρονιάς έχει πολλές ελπίδες για να κατακτήσει, καθώς στα 38 του χρόνια αποχώρησε από το Texas ως ο πρωτοπόρος της φετινής κατάταξης.

Εκτός όμως από αυτά τα στοιχεία ο ‘Γιατρός’ μας έδειξε και πάλι την Κυριακή στον αγώνα ότι πάντα κυνηγά κάτι καλύτερο, μη αφήνοντας τίποτα στην τύχη του. Έτσι δεν άφησε και τον Pedrosa ήσυχο στη 2η θέση και δεν συμβιβάστηκε με τους 16 βαθμούς που θα κέρδιζε αν τερμάτιζε στο τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου.

Πίεσε, μείωσε τη διαφορά που τους χώριζε και παρ’ όλο που γνώριζε ότι ο ως τότε πρωτοπόρος της βαθμολογίας και teammate του, Maverick Vinales, ήταν εκτός αγώνα, κατάφερε να περάσει στη 2η θέση και να συλλέξει ακόμη 4 βαθμούς στο κυνήγι του 10ου Τίτλου της καριέρας του.

Ο Vale έχει όλα τα στοιχεία ώστε να φτάσει στο τέλος της χρονιάς στην επιτυχία, με τον ίδιο να δείχνει έτοιμος να τα δώσει όλα για τους χιλιάδες φίλους του αλλά και τον εαυτό του.