Tokyo Motor Show 2017 – Επίδειξη τεχνολογίας από τη Honda

Η Honda – όπως και άλλες μεγάλες εταιρείες – εργάζεται τον τελευταίο καιρό πάνω σε μοτοσυκλέτες οι οποίες μπορούν να διατηρούν την ισορροπία τους. Στο Tokyo Motor Show που αρχίζει σε λιγότερο από ένα μήνα, η Big ‘H’ θα δείξει την δική της πρόοδο σε αυτή την τεχνολογία, παρουσιάζοντας την Honda Riding Assist-e.

Η Ιαπωνική φίρμα έχει ήδη ολοκληρώσει μια προσπάθεια για την κατασκευή ένος concept, έχοντας παρουσιάσει νωρίτερα μέσα στη χρονιά την Honda Riding Assist. Τότε όμως είχαμε δει μια μοτοσυκλέτα περισσότερο ‘κοινή’ (με κινητήρα και εξάτμιση από Honda NC700), αυτή τη φορά όμως η εταιρεία έχει ως βάση της μια εντελώς νέα ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα.

Η αλλαγή προς την ηλεκτροκίνηση είναι μια προσπάθεια της Honda για να συνδεθεί ακόμη περισσότερο με το (άμεσο;) μέλλον, καθώς οι ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες τείνουν να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο στις ημέρες μας.

Δεν έχουν διαρρεύσει πολλά πράγματα ως αυτή τη στιγμή για την Riding Assist-e, της οποίας η σημαντικότερη τεχνολογία παραμένει η δυνατότητα να διατηρεί μόνη της την ισορροπία της, κινώντας αυτόματα τον εμπρός τροχό της.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο concept θα πρέπει να περιμένουμε ως και το Tokyo Motor Show, όμως οι εικασίες για το που θα μπορούσαμε να δούμε ένα τέτοιο σύστημα στην παραγωγή είναι πολλές.

Για παράδειγμα, ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να στοχεύει περισσότερο σε μοτοσυκλέτες που κινούνται μέσα στην πόλη (π.χ. scooter ή μικρές μοτοσυκλέτες) ή σε πολύ μεγάλες και ογκώδεις μοτοσυκλέτες (π.χ. την νέα Gold Wing που έρχεται σύντομα).

Στην περίπτωση των μικρών μοτοσυκλετών, το Riding Assist-e θα μπορούσε να βοηθήσει τους νεαρούς αναβάτες στα πρώτα τους βήματα, ενώ στην περίπτωση των μεγάλων (και με πολλά κιλά) touring μοτοσυκλετών, θα μπορεί να προσδώσει περισσότερη ευκολία στην διαχείριση του βάρους και του όγκου από τον χρήστη.

Φυσικά, θα ήταν φρονιμότερο να δούμε πως έχει σκεφτεί η Honda τη λειτουργία του συστήματος σε συνδυασμό με τις εντολές του αναβάτη, όμως για αυτό θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή. Για την ακρίβεια, απέχουμε 25 ημέρες από την έναρξη του Tokyo Motor Show, όπου θα μας λυθούν όλες οι απορίες.

Θυμηθείτε την παρουσίαση της Riding Assist: