WSBK Aragon – Race 2 – ‘Ξόρκισε’ τους δαίμονές του ο Davies

Το δεύτερο Σκέλος του WSBK ήταν εξίσου εντυπωσιακό με το πρώτο, μόνο που αυτή τη φορά έλλειψαν τα δράματα. Τουλάχιστον από πτώσεις, καθώς το θέαμα και η αγωνία ήταν στο κατακόρυφο ως και τις τελευταίες στροφές του αγώνα για την 1η θέση.

Βάση των νέων κανονισμών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK, η εκκίνηση του Β’ Σκέλους βρήκε τον Alex Lowes στην pole position, με τον teammate του, Michael van der Mark και τον Jordi Torres να τον πλαισιώνουν στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων ο Lowes έφυγε μπροστά, έχοντας πολύ κοντά του τον van der Mark. Ο Laverty που στο μεταξύ είχε κάνει εκπληκτική εκκίνηση βρέθηκε στην 3η θέση, ενώ με μια καλή κίνηση πέρασεκαι τον van der Mark στην 2η.

Όμως ο Ιρλανδός δεν είχε το ρυθμό να μείνει ψηλά, υποχωρώντας γρήγορα στις πιο πίσω θέσεις. Ο Rea από την άλλη ακολουθούσε την αντίθετη πορεία, σκαρφαλώνοντας από την 9η θέση του grid στην 1η μόλις τρεις γύρους μετά την εκκίνηση.

Ο Davies πιο πίσω ανέβαινε θέσεις με πιο αργούς ρυθμούς, μένοντας για αρκετή ώρα πίσω από τις Yamaha των Lowes – van der Mark που είχαν υποχωρήσει στις θέσεις 3 και 4. Ο Rea κρατούσε καλά την κορυφή χωρίς να δείχνει να πιέζεται, με τον Melandri να τον ακολουθεί στενά από την 2η θέση.

Δώδεκα γύρους πριν το τέλος ο Davies άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς περνώντας αρχικά στην 4η θέση, ενώ ως και τον 10ο γύρο είχε περάσει στην 2η θέση μπροστά από τον teammate του. Ο Melandri πάντως δεν έδειχνε διατεθειμένος να αφήσει την μάχη της κορυφής, με τους τρεις να ξεμακραίνουν από το υπόλοιπο group και τους Lowes – van der Mark.

Ο Lowes μάλιστα είχε και μια έξοδο στο τελευταίο ‘S’ της πίστας, χάνοντας πολλές θέσεις και επιστρέφοντας στην πίστα 13ος. Έξι γύρους πριν το τέλος ο Davies πέρασε στην κορυφή του αγώνα στη Στροφή 1, σε ένα σημείο όπου ο Ουαλός πραγματοποίησε τα περισσότερα προσπεράσματα κατά την αναρρίχηση του.

Ο Rea προσπάθησε να αγχώσει τον Davies ασκώντας του πίεση, με τον Melandri που ήταν όμως κοντά να εκμεταλλεύεται την πολύ καλή έξοδο της Panigale R του και να περνά τον περσινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή στα φρένα της πίσω ευθείας, μόλις τρεις γύρους πριν το τέλος!

Η μάχη της 1ης θέσης φαινόταν πως θα έχει τρεις διεκδικητές, όμως ο Ιταλός της ‘παρέας’ έχασε την είσοδο στα φρένα για την τελευταία στροφή του προτελευταίου γύρου και ενώ στο μεταξύ είχε χάσει εκ νέου την 2η θέση από τον Rea.

Ο Davies από την μεριά του είχε φτιάξει μια διαφορά της τάξεως των 0.5sec από τον Βορειοιρλανδό αναβάτη της Kawasaki, σημειώνοντας παράλληλα τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με την έναρξη του τελευταίου γύρου. Και ενώ όλα έδειχναν ότι με σωστή διαχείριση ο αναβάτης της Ducati θα έφτανε στην πρώτη του φετινή νίκη, ήρθε το λάθος.

Ο Ουαλός μπήκε άτσαλα στην Στροφή 5 της πίστας ανοίγοντας τη γραμμή του, δίνοντας την ευκαιρία στον Rea να επιτεθεί μιας και δεν ήταν πολύ πίσω! Οι δύο αναβάτες οδηγούσαν ρόδα με ρόδα ως το τελευταίο ‘S’ της πίστας, με τον Rea να ‘βουτάει’ από την εσωτερική και τον Davies να διατηρεί την γραμμή του αλλά και την ψυχραιμία του, βγαίνοντας πολύ καλύτερα στην έξοδο.

Ο Davies εκμεταλλευόμενος και τη δύναμη της Ducati του κατάφερε να πάρει μια ανάσα ως και τον τερματισμό, που τον είδε να πανηγυρίζει έξαλλα την πρώτη του φετινή νίκη! Στην 2η θέση τερμάτισε ο Rea που είδε το σερί των συνεχόμενων νικών του να σπάει, με τον βάθρο να συμπληρώνεται από μια ακόμη Ducati, αυτή του Marco Melandri.

Στην 4η θέση έφερε την Kawasaki του ο Tom Sykes που κατάφερε να βελτιωθεί αισθητά στο δεύτερο μισό του αγώνα, αφήνοντας στην 5η θέση τον Michael van der Mark. Εκπληκτικό αγώνα έκανε και ο Xavi Fores (6ος), ο οποίος κέρδισε πολλές θέσεις από την 13η που βρισκόταν στους πρώτους γύρους του αγώνα.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Torres, Mercado, Laverty και Camier, με τις δύο εργοστασιακές Honda να απογοητεύουν και πάλι.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Το βάθρο του Β’ Σκέλους