Παρουσίαση – Suzuki GSX-S 750

Η Suzuki ονόμασε την καινούργια GSXS 750 “The Apex Predator”, ο κυνηγός των κορυφών των στροφών δηλαδή. Είναι η μικρή αδελφή της GSXS 1000, μια αναβάθμιση της GSR 750 και σύμφωνα με τον κατασκευαστή, προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία.

Μπορεί η καινούργια μοτοσυκλέτα να βασίζεται στην GSR 750 και να διατηρεί την σιλουέτα και το πλαίσιο του προκάτοχου της, αλλά οι αλλαγές είναι πολλές και βασικά, είναι μια εντελώς διαφορετική μοτοσυκλέτα. Η Suzuki βασίστηκε σε μελέτες και πληροφόρηση από τους πελάτες της, ώστε να εξελίξει και να βελτιώσει την GSR 750.

GSX-S 750 The Apex Predator

Η εμφάνιση είναι ότι θα περίμενε κάποιος από μια γυμνή ΄streetfighter΄.  Όμορφη, δυναμική, με μοντέρνο σχεδιασμό και με τον προβολέα όπως είναι σχεδιασμένος, να θυμίζει αρπακτικό έτοιμο να επιτεθεί, ενώ η ποδιά προσθέτει στο επιθετικό στυλ.

Ο κινητήρας είναι 749cc, τετρακύλινδρος εν σειρά, υγρόψυκτος και αποδίδει 112,6 ίππους στις 10500 στροφές. Η ροπή είναι 81Nm(60lbft) στις 9000 στροφές. Ο κινητήρας ο οποίος βασίζεται στην GSXR750 του 2005, έχει προσαρμοστεί ώστε να αναπτύσσει ομαλά, χωρίς να φοβίζει και να αιφνιδιάζει τον αναβάτη, καθώς και στις προδιαγραφές Euro 4.

Το πλαίσιο είναι σωληνωτό ατσάλινο, ίδιο με την GSR– 750 ενώ το αλουμινένιο ψαλίδι είναι καινούργιο.

Στις αναρτήσεις μπροστά υπάρχει ανεστραμμένο πιρούνι 41mm της ΚΥΒ, ενώ πίσω υπάρχει μονό αμορτισέρ με προφόρτιση ελατηρίου, τόσο μπροστά όσο και πίσω.

Η Suzuki υπόσχεται μια ξεχωριστή οδηγική εμπειρία

Τα φρένα είναι της Nissin με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες και δύο δίσκους 310mm, ενώ πίσω υπάρχει μονός δίσκος 240mm και μονοπίστονη, ακτινική δαγκάνα. Υπάρχει φυσικά ABS.

Το ύψος της σέλας είναι 820mm, 5mm πιο ψηλά από την GSR, δίνοντας μια πιο άνετη θέση οδήγησης. Το βάρος είναι 213 κιλά, ενώ το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 16 λίτρα.

Οι ζάντες, είναι χυτές αλουμινένιες 10μπρατσες και φορούν ελαστικά Bridgestone Battlax Hypersport S21 17 ιντσών.

Ο πίνακας οργάνων είναι digital ίδιος με αυτό της GSXS 1000, με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο αναβάτης. Ανάμεσα στα άλλα υπάρχει δείκτης καυσίμων που δείχνει την άμεση κατανάλωση, το μέσο όρο, καθώς και το υπόλοιπο διαθέσιμο καυσίμων.

Όμορφη μοτοσυκλέτα

 

Υπάρχει σύστημα Traction control τριών σταδίων, που μπορεί να απενεργοποιηθεί. Υπάρχει επίσης σύστημα Easy start system που βοηθά ώστε ο κινητήρας να ξεκινά άμεσα, με ένα στιγμιαίο πάτημα της μίζας. Διαθέτει επίσης σύστημα Low RPM Assist, που σου επιτρέπει να ελευθερώσεις τον συμπλέκτη όταν ξεκινάς χωρίς να ανοίξεις το γκάζι, ανεβάζοντας στιγμιαία τις στροφές, μόλις αφήσεις τον συμπλέκτη.

Η GSXS 750 διατίθεται σε τρία χρώματα, μπλέ, κόκκινο και μαύρο.

Η Suzuki δημιούργησε την GSXS 750 με γνώμονα το τι θέλουν οι μοτοσικλετιστές. Μια γυμνή, όμορφη, δυναμική και αξιόπιστη μοτοσυκλέτα στην μεσαία κατηγορία, η οποία απευθύνεται σε όλους. Μια φιλική μοτοσυκλέτα που θα ικανοποιούσε κάποιο νεοεισερχόμενο αλλά δεν θα απογοήτευε και  κάποιο έμπειρο.

Δυναμικό στυλ