MotoGP και WSBK Jerez Test – Dovizioso διαλύοντας το ρεκόρ γύρου

Ο Andrea Dovizioso ολοκλήρωσε με μια πολύ δυνατή εμφάνιση τη φετινή χρονιά, μια σαιζόν στην οποία ο Ιταλός υπήρξε σε εξαιρετική κατάσταση. Στις δοκιμές της Jerez ήταν ο ταχύτερος αναβάτης, αφήνοντας πίσω του τον Cal Crutchlow και τον Jorge Lorenzo.

Ο πρόσφατα ανανεωμένος ασφαλτοτάπητας της Ισπανικής πίστας αναμενόταν να δώσει εξαιρετικούς χρόνους και αυτό φάνηκε από την ταχύτητα που βρήκαν οι αναβάτες ήδη από την πρώτη, χθεσινή ημέρα των δοκιμών.

Σήμερα, στα τέλη της δεύτερης ώρας των δοκιμών, ήταν ο Lorenzo αυτός που κατάφερε να σπάσει πρώτος το φράγμα του 1.38″ (1.37.965). Ο Ισπανός αναβάτης της Ducati πλησίασε στα 55 χιλιοστά τον δικό του, απόλυτο χρόνο πίστας που πέτυχε στη σέλα της Yamaha M1 το 2015, όμως ήταν ο teammate του, Andrea Dovizioso, αυτός που κατάφερε να τον ξεπεράσει.

Ο Ιταλός έκανε δύο συνεχόμενους ταχύτερους γύρους, σημειώνοντας τελικά 1.37.663. Αυτός ο χρόνος ήταν και ο κορυφαίος της ημέρας, με τον μοναδικό που κατάφερε να πλησιάσει τον χρόνο του ‘DesmoDovi’ να είναι ο Cal Crutchlow (1.37.818). Ο Βρετανός ήταν και αυτός με τη σειρά του κάτω από το ρεκόρ πίστας.

Στην 3η θέση έμεινε ο Lorenzo, ο οποίος κατάφερε να βελτιώσει και άλλο το χρόνο του (1.37.921), δεν ξεπέρασε όμως τον δικό του απόλυτο χρόνο στη Jerez.  Εδώ να σημειώσουμε ότι οι εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati οδήγησαν τις μοτοσυκλέτες του 2017, δοκιμάζοντας όμως πολλά εξαρτήματα για τη μοτοσυκλέτα του 2018.

Ο Dovizioso μάλιστα δήλωσε στο motogp.com ότι το πρόγραμμα της ομάδας ολοκληρώθηκε κανονικά και ότι ήταν ευχαριστημένος από το χρόνο του, τόνισε όμως ότι το πρόβλημα της Desmosedici στις στροφές παραμένει και είναι αυτό που δυσκολεύει περισσότερο τις προσπάθειες της ομάδας.

MotoGP and WSBK Jerez Test 2017 - Alex Marquez - Franco Morbidelli - Takaaki Nakagami - Tito Rabat Box
Τιμή και δόξα στη νεολαία! Οι rookies του MotoGP δίνουν τις πρώτες τους οδηγίες για το στήσιμο της επόμενης χρονιάς. Ο Alex Marquez είναι guest… προς το παρόν

Πίσω από τον Lorenzo έμεινε ο χθεσινός πρωτοπόρος, Andrea Iannone, ο οποίος βελτίωσε τη προηγούμενη επίδοσή του λίγο πάνω από δύο δέκατα. Μία θέση πίσω από τον Ιταλό έμεινε η KTM του Pol Espargaro, με τον Ισπανό να κερδίζει σχεδόν 1sec σε σχέση με τον ταχύτερό γύρο που πέτυχε στις κατατακτήριες της Jerez, σχεδόν 7 μήνες πριν!

Ακόμη ένα δείγμα της πολύ ανοδικής πορείας των Αυστριακών στο MotoGP, με τον Espargaro να νικά μάλιστα στη μάχη των χρόνων αναβάτες όπως ο Rins (6ος), Rabat (7ος), Petrucci (8ος), Miller (9ος) και Smith (10ος).

Ιδιαίτερα βελτιωμένοι ήταν οι rookies, Franco Morbidelli (11ος) και Takaaki Nakagami (12ος), με τον πρώτο να ‘ρίχνει’ τον χθεσινό του χρόνο σχεδόν 0.8sec. Υπό το βλέμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του MotoGP, Marc Marquez, συνέχισε τις δοκιμές του με την Marc VDS Honda ο Alex Marquez.

Ο αναβάτης της Moto2 που αντικαθιστά τον τραυματία Tom Luthi στη σέλα της γαλαζογκρίζας RC213V βρέθηκε στην 17η θέση, βελτιώνοντας τον χθεσινό του χρόνο κατά δύο ολόκληρα δευτερόλεπτα.

Πρώτη μη MotoGP μοτοσυκλέτα ήταν η Ducati του Marco Melandri, ο οποίος, εν τη απουσία των δύο εργοστασιακών ZX-10RR των Rea-Sykes αλλά και του τραυματία teammate του, Chaz Davies, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στα WSBK.

Αναλυτικότερα οι χρόνοι του ιδιωτικού τεστ στην Jerez:

MotoGP και WSBK Jerez Test - Αποτελέσματα 2ης ημέρας
MotoGP και WSBK Jerez Test – Αποτελέσματα 2ης ημέρας
Θυμηθείτε τη χθεσινή, πρώτη ημέρα του Jerez Test, εδώ.

*Πίνακας κατάταξης: Crash.net