Iannone – Προσπαθώ να μιμηθώ τον Vinales

O Andrea Iannone δήλωσε ότι προσπαθεί να μιμηθεί τον Maverick Vinales στην οδήγηση της GSX-RR, κάτι που όπως τόνισε όμως, δεν είναι και τόσο εύκολο.

Ο Ιταλός, αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά τις χειμερινές δοκιμές με τη νέα του μοτοσυκλέτα, δεν κατάφερε να συνεχίσει το ίδιο καλά στην Αυστραλία και το Κατάρ.

Αρχικά, τα τέσσερα χρόνια που πέρασε στη σέλα της Desmosedici δεν έδειχναν να αποτελούν πρόβλημα, με την μακροχρόνια παραμονή σε έναν κατασκευαστή να αποτελεί έναν παράγοντα που δυσκολεύει τους αναβάτες κατά την αλλαγή μοτοσυκλέτας.

Για κάποιο λόγο πλέον ο Iannone δεν τα ‘βρίσκει’ πλέον με τη Suzuki του, με τον ίδιο να θεωρεί ότι πρέπει να μετατρέψει το ομαλό στυλ οδήγησής του σε πιο επιθετικό, όπως αυτό του Vinales.

«Προσπαθώ να προσαρμοστώ γρήγορα στη μοτοσυκλέτα, όμως για να πάω γρήγορα χρειάζεται ένα στυλ οδήγησης πανομοιότυπο με αυτό του Vinales.

«Προσπαθώ να τον μιμηθώ, όμως δεν είναι στη φύση μου. Δεν φρενάρει ποτέ για μια στροφή στριμένος, αλλά με τη μοτοσυκλέτα όρθια και περιμένει πριν τη στροφή (για να φρενάρει) και μετά επιταχύνει.

«Οι περισσότεροι αναβάτες, από την άλλη, χρησιμοποιούν το φρένο για να φέρουν τη μοτοσυκλέτα μέσα στη στροφή και μετά επιταχύνουν. Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να προσαρμοστώ κάπως ώστε να αντισταθμίσω αυτό που λείπει

Παρ’ όλο που ο Ιταλός δεν ήταν ικανοποιημένος με την 12η θέση του στο πρόσφατο τεστ του Κατάρ, κατάφερε να συλλέξει και μερικά πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

«Καταλάβαμε κάτι πολύ σημαντικό στο τέλος. Οι τελευταίοι τρεις γύροι που έκανα ήταν όλοι στο 1.55sec, κάτι το οποίο δεν συνέβη ξανά αυτές τις τρεις ημέρες.

«Έχουμε ακόμη λίγο chattering, ειδικά στη στροφή 6, όπου δεν μπορώ να φρενάρω όπως θα ήθελα. Όμως βελτιώσαμε τη συνέπεια και επίσης τη σιγουριά μας με τα φρένα. Η φυσιολογική χρήση του είναι ένα τεράστιο βήμα εμπρός.»

Αφήστε μια απάντηση