Παρουσίαση – Honda X-ADV

Η Honda το 2015 στην έκθεση του Μιλάνου, παρουσίασε σαν ιδέα (Concept) το City Adventure. Τώρα η ιδέα τελειοποιήθηκε και το αποτέλεσμα είναι το  XADV. Ένα Scooter με την δυναμική της μοτοσικλέτας που σε πάει παντού.

Η Honda εδώ και πολύ καιρό προσπαθεί να συνδυάσει την άνεση, την ευελιξία και την ευκολία οδήγησης του scooter, με τις ικανότητες μιας μοτοσυκλέτας, με μοντέλα όπως το Integra και το NC750X DCT. Το XADV είναι ένα βήμα προς την τελειοποίηση της ιδέας, συνδυασμού μοτοσυκλέτας και scooter. Είναι ίσως το πρώτο crossover στα δίκυκλα. Σου προσφέρει άνεση, αλλά ταυτόχρονα σου δίνει το αίσθημα της περιπέτειας. Η Honda πρωτοπορεί και δημιουργεί μια καινούργια κατηγορία, την «Scooter Adventure».

Honda X-Adv Παρουσίαση στην έκθεση του Μιλάνου 2016

Ο κινητήρας είναι 745cc, δικύλινδρος σε σειρά, υδρόψυκτος που αποδίδει 54 ίππους στις 6250 στροφές, ενώ η ροπή είναι 6.8Kgm(68Nm) στις 4750 στροφές.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο τύπου διαμάντι, το οποίο δημιουργεί αποθηκευτικό χώρο 21 λίτρων κάτω από την σέλα, όπως συνηθίζεται σε ένα scooter. Η σέλα είναι σε ύψος 820mm και κάτω από αυτήν, υπάρχει υποδοχή 12v και λαμπάκι LED.

Honda X-Adv, Αποθηκευτικός χώρος

Στις αναρτήσεις, μπροστά υπάρχει ανεστραμμένο πιρούνι 41mm με διαδρομή 153.5mm, ρυθμιζόμενο ως προς την  προφόρτιση του ελατηρίου και απόσβεση επαναφοράς. Πίσω υπάρχει μονό αμορτισέρ τύπου prolink, ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου, με διαδρομή 150mm.

Στα φρένα, μπροστά δύο δίσκοι με ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες 310mm, ενώ πίσω υπάρχει μονός δίσκος με δαγκάνα ενός εμβόλου και φυσικά συνδυάζονται με ABS.

Το κιβώτιο ταχυτήτων, είναι το αυτόματο DCT (Dual Clutch Trasmission) διπλής σύμπλεξης  και χρησιμοποιεί δύο προγράμματα λειτουργίας. Η επιλογή του προγράμματος D προσφέρεται για οδήγηση στην πόλη, με μικρότερες σχέσεις για πιο άμεση απόκριση, ενώ το πρόγραμμα S είναι για σπορ οδήγηση.

Honda X-Adv. Eicma 2016

Οι ζάντες είναι ακτινωτές, όπως αρμόζει σε μια μοτοσυκλέτα με εκτός δρόμου βλέψεις και φοράνε ελαστικά onoff Bridgestone 17 ιντσών μπροστά και 15 ιντσών πίσω.

Το ρεζερβουάρ χωρεί 13.1 λίτρα και σύμφωνα με την Honda, παρέχει αυτονομία 300 χιλιομέτρων κάνοντας την αρκετά οικονομική, αλλά και ‘ταξιδιάρικη’.

Το βάρος της είναι 238 κιλά γεμάτη. Ένα βάρος καθόλου ευκαταφρόνητο για ένα scooter, αλλά και για μια μοτοσυκλέτα, αν αναλογιστούμε ότι η Africa Twin είναι ελαφρύτερη.

Για την άνεση του οδηγού και την πρακτικότητα, η XADV διαθέτει αρκετά αξεσουάρ ως στάνταρ. Η ζελατίνα είναι ρυθμιζόμενη 5 θέσεων. Υπάρχουν προστατευτικές χούφτες, αλουμινένια ποδιά, φωτιστικά LED και κεντρικό σταντ. Υπάρχει επίσης σύστημα έξυπνου κλειδιού (smart key) που επιτρέπει την εκκίνηση της μοτοσυκλέτας, χωρίς την τοποθέτηση του κλειδιού στην μοτοσυκλέτα.

Honda X-Adv. Πίνακας πληροφοριών

Ο πίνακας πληροφοριών είναι μια μεγάλη ευδιάκριτη τετράγωνη οθόνη LCD, που θυμίζει αυτή της CRF450 Rally και περιέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός. Υπάρχει επίσης μια δεύτερη οθόνη πάνω από το αλουμινένιο τιμόνι, που δείχνει μεταξύ άλλων τις ενδείξεις των φλας.

Η Honda έφτιαξε το XADV έχοντας κατά νου τον μέσο αναβάτη, που θέλει ένα ελκυστικό πολυχρηστικό εργαλείο, που θα συνδυάζει άνεση, οικονομία και πρακτικότητα. Να μπορεί να το χρησιμοποιεί καθημερινά στην πόλη και το σαββατοκύριακο να σου προσφέρει διασκέδαση.

Η νέα X-ADV σε χρωματισμό πιο… Honda

Η Honda μας προτρέπει να το διασκεδάσουμε (Go Have Fun) και μας υπόσχεται, ότι το XADV θα αλλάξει τους μοτοσικλετιστικούς μας ορίζοντες. Περιμένουμε με δούμε πόσο σημαντική θα είναι η XADV για την Ιαπωνική εταιρεία, αλλά και για την ιστορία της μοτοσυκλέτας.

Αφήστε μια απάντηση