Ducati – Δεν είμαστε έτοιμοι για τον τίτλο

Ο τεχνικός διευθυντής της Ducati, Gigi Dall’Igna, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι το συμπέρασμά του από τις έως τώρα δοκιμές είναι ότι η ομάδα του δεν είναι έτοιμη για τον Τίτλο.

Η Ιταλική ομάδα, έχοντας κατακτήσει μόλις έναν Τίτλο κατά τη διάρκεια της πλήρους εμπλοκής της στο MotoGP, υπέγραψε στις αρχές της περασμένης χρονιάς με τον Jorge Lorenzo. Στο πρόσωπο του Ισπανού έβλεπαν τον αναβάτη που θα μπορούσε να τους οδηγήσει ξανά στις επιτυχίες, φέρνοντας τον Τίτλο πίσω στο Borgo Panigale.

Γνωρίζοντας ήδη ότι η Desmosedici των τελευταίων δύο ετών έχει πλησιάσει σημαντικά τις δύο Ιαπωνικές εταιρίες (Honda-Yamaha), ήθελαν έναν πρωτοκλασσάτο οδηγό όπως ο Lorenzo για να δουν που πραγματικά βρίσκονται.

Οι Dovizioso-Iannone ήταν αρκετά καλοί, αλλά σίγουρα όχι της ίδιας αξίας με αυτή του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή MotoGP.

Η παρουσία του πρώην αναβάτη της Yamaha στα box της Ducati δεν ήταν και η πιο εύκολη, με τον ίδιο να μην είναι όσο ανταγωνιστικός θα περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας του.

Ο Dall’Igna μίλησε στο Ισπανικό δίκτυο Monvistar, παραδεχόμενος ότι ο στόχος της ομάδας ίσως χρειάζεται αναθεώρηση.

«Ο στόχος μας μετά την υπογραφή του Jorge είναι να παλέψουμε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε, όμως έχουμε λύσεις για να μειώσουμε τα προβλήματα που έχουμε.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την δουλειά εξέλιξης του Dovizioso στις δοκιμές. Νομίζω ότι ειδικά στη Sepang και εδώ στο Κατάρ την πρώτη ημέρα μας έδωσε πολύτιμη ανατροφοδότηση ώστε να εξελίξουμε τη μοτοσυκλέτα. Στην περίπτωση του Jorge, υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά να γίνει, όμως είμαι χαρούμενος με ότι έχουμε κάνει μαζί.»

Ο Dall’Igna έχει δουλέψει και στο παρελθόν με το νέο απόκτημα της Ducati, παίζοντας σημαντικό ρόλο στη μεταγραφή του Lorenzo από την M1 στη Desmosedici. Για τον Ισπανό έδειξε κατανόηση σχετικά με τα έως τώρα αποτελέσματά του, αναφέροντας:

«Ο Lorenzo κάνει δύσκολη δουλειά. Η αλλαγή μοτοσυκλέτας είναι πάντα περίπλοκη, ειδικά να ήσουν πάντα με τους ίδιους ανθρώπους. Είναι φυσιολογικό που έχουμε αντιμετωπίσει κάποιες δυσκολίες.

«Γνωρίζω τον Jorge από όταν ήταν παιδί και είναι ξεκάθαρο ότι ωρίμασε. Ξέρει τι θέλει και τι μπορεί να πάρει, αλλά ο χαρακτήρας της καρδιάς του είναι πάντα ο ίδιος – και είμαι χαρούμενος που παρέμεινε ίδιος όπως τότε.»

Αφήστε μια απάντηση