MotoGP και WSBK Jerez Test 2017 – Ταχύτερος των MotoGP ο Rea με την Kawasaki!

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τελευταία ημέρα των δοκιμών στην πίστα της Jerez, με τον Jonathan Rea να κάνει και φέτος το ‘θαύμα’ του, νικώντας τις MotoGP μοτοσυκλέτες με την Kawasaki ZX-10RR. Στη 2η θέση έμεινε ο Andrea Iannone με την Suzuki, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Pol Espargaro με την KTM.

Η Παρασκευή σήμανε την λήξη των ιδιωτικών δοκιμών τόσο του MotoGP, όσο και του WSBK, με αρκετούς αναβάτες να μην συμμετέχουν στη σημερινή διαδικασία. Μάλιστα, σήμερα πήραν κατάταξη 20 αναβάτες, 5 λιγότεροι από τους χθεσινούς 25 και 7 από τους 27 της πρώτης κοινής ημέρας δοκιμών.

Με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati και τις δορυφορικές Honda (Marc VDS και LCR) να απουσιάζουν, ο Joanthan Rea ήταν αυτός που κινήθηκε ταχύτερα από όλους πάνω στην Kawasaki του από το WSBK.

Ο Βορειοϊρλανδός πλησίασε αρκετά το επίσημο ρεκόρ πίστας που κατέχει ο Jorge Lorenzo από το 2015, σημειώνοντας τελικά 1.37.986. Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της κατηγορίας επανέλαβε τον περσινό του θρίαμβο, αφήνοντας και πάλι πίσω του σημαντικούς αναβάτες και ομάδες του MotoGP (το είχε κάνει και πέρυσι στο αντίστοιχο τεστ).

MotoGP and WSBK Jerez Test 2017 Andrea Iannone
Ο Andrea Iannone κατάφερε να είναι ο πρωτοπόρος της ημέρας για το MotoGP, έμεινε πίσω όμως από τον εξωπραγματικό Jonathan Rea που σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου στη Jerez για το WSBK

Πίσω από τον εντυπωσιακό αναβάτη της Kawasaki ολοκλήρωσε ο Andrea Iannone, βελτιώνοντας ελάχιστα την προσωπική καλύτερή του επίδοση που πέτυχε χθες. Μικρή βελτίωση πέτυχε και ο Pol Espargaro, ο οποίος με το 1.38.230 κατάφερε να πλασσαρισθεί στην 3η θέση, αφήνοντας και σήμερα πίσω του τον Alex Rins (4ος).

Ο νεαρός Ισπανός της Suzuki κατάφερε να νικήσει οριακά την δεύτερη εργοστασιακή Kawasaki του Tom Sykes για την 4η θέση, με τον Βρετανό αναβάτη των ‘πρασίνων’ να ολοκληρώνει την ημέρα του μπροστά από τον Danilo Petrucci της Pramac Ducati.

Τη δεκάδα ‘έκλεισαν’ οι Alex Lowes (Yamaha-WSBK), Bradley Smith (KTM-MotoGP), Scott Redding (Aprilia-MotoGP) και Jack Miller (Ducati-MotoGP).

Αναλυτικότερα οι χρόνοι του ιδιωτικού τεστ στην Jerez:

MotoGP και WSBK Jerez Test 2017 – Αποτελέσματα 3ης ημέρας
MotoGP και WSBK Jerez Test 2017 – Αποτελέσματα 3ης ημέρας
Θυμηθείτε την πρώτη ημέρα του Jerez Test, εδώ.
Θυμηθείτε τη χθεσινή, δεύτερη ημέρα του Jerez Test, εδώ.

*Πίνακας κατάταξης: Crash.net