AMA SX 450 & 250 – Daytona – Ακάθεκτος ο Tomac, πρώτη για Cianciarulo

Δέκατος αγώνας της χρονιάς για τα 450cc και τέταρτος για τα 250cc, ο αγώνας στη Florida είδε τον Eli Tomac να κερδίζει για πέμπτη φορά φέτος, μπαίνοντας για τα καλά και πάλι στο κυνήγι του Τίτλου. Στη μικρή κατηγορία, ο Adam Cianciarulo κατέκτησε την πρώτη του φετινή νίκη.

Στις 11/3 η φημισμένη πίστα της Daytona στην Daytona Βeach της Florida φιλοξένησε έναν ακόμη Γύρο του πρωταθλήματος AMA SX, με τις κατατάξεις και των δύο κατηγοριών να ‘παίρνουν’ φωτιά. Ας δούμε τι έγινε αναλυτικότερα.

450cc – Ακόμη μία νίκη για Tomac, μεγάλη εμφάνιση και 2η θέση από τον Martin

Ο πρωταθλητής στην πορεία του προς την 4η θέση

Το πρώτο Heat της βραδιάς για τη μεγάλη κατηγορία είδε τον Justin Barcia να παίρνει πρώτος το εισιτήριο για τον τελικό, με τους Jason Anderson, Blake Baggett και Justin Brayton να τον ακολουθούν. Οι Cole Seely και Chad Reed που συμμετείχαν στο ίδιο Heat δεν τα κατάφεραν και χρειάστηκε να περάσουν πρώτα από τους ημιτελικούς.

Στη συνέχεια είδαμε τους Eli Tomac, Marvin Musquin και Ryan Dungey να συμμετέχουν όλοι μαζί στο δεύτερο Heat, τερματίζοντας με τη σειρά αναφοράς τους. Ο David Millsaps ήταν αυτός που ολοκλήρωσε την τετράδα που πέρασε απ’ ευθείας στον τελικό.

Την εκκίνηση του τελικού πήρε ένας αγωνιζόμενος της κατηγορίας 250cc West, με τον Jeremy Martin να είναι εντυπωσιακός τη στιγμή που ο Marvin Musquin ‘βούλιαζε’ στα βάθη της κατάταξης. Ο πρώτος γύρος έκλεισε με τον rookie Μartin να προηγείται έχοντας στον τροχό του τον Eli Tomac, με τον Dungey να κάνει εφιαλτική αρχή, όντας 17ος!

Στον τέταρτο γύρο μια επαφή μεταξύ των teammate, Dungey και Musquin, έστειλε τον δεύτερο στο έδαφος, τη στιγμή που στην κορυφή ο Martin έκανε εξαιρετικό αγώνα και ο Tomac περίμενε υπομονετικά για την επίθεσή του.

Έξι γύρους μετά ο Reed έδινε μια όμορφη μάχη με τον Brayton για την 3η θέση, με τον Αυστραλό να έχει όμως μια άτσαλη πτώση, που λίγο έλειψε να παρασύρει και τον αντίπαλο του! Ευτυχώς ο πολύπειρος πρώην πρωταθλητής σηκώθηκε αλώβητος και συνέχισε τον αγώνα του από την 7η θέση.

Ο Dungey ανέβαινε συνεχώς θέσεις και ο Tomac, θέλοντας να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς σε σχέση με τον μεγάλο του αντίπαλο, έφτασε και πέρασε τον Martin με ένα δυνατό προσπέρασμα. Έκτοτε δεν ξανακοίταξε πίσω του, φτάνοντας στην πέμπτη του φετινή νίκη.

Φοβερό ντεμπούτο με μια 2η θέση τελικά για τον Martin, ο οποίος δεν απειλήθηκε από κανένα ως το πέσιμο της καρώ σημαίας. 3ος ολοκλήρωσε ο Jason Anderson, με τον περσινό πρωταθλητή να επιτίθεται μανιασμένα στους τελευταίους γύρους, περνώντας τόσο τον Reed όσο και τον Seely για την 4η θέση!

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

 

250cc – Πρώτη για Cianciarulo, 1-2 για την Kawasaki

Ο νικητής της μικρής κατηγορίας, Adam Cianciarulo

Στον πρώτο αγώνα της βραδιάς ήταν ο Zach Osborne αυτός που επικράτησε, οδηγώντας το Σκέλος καθ’ όλη τη διάρκειά του. Joey Savatgy, Fredrik Noren και ο Cunningham τον ακολούθησαν απ’ ευθείας στον τελικό.

Το δεύτερο Heat της μικρής κατηγορίας είδε τον Alex Martin να επικρατεί του Christian Craig, τη στιγμή που οι Mitchell Harrison και Adam Cianciarulo έδιναν τη δική τους μάχη για την 3η θέση, την οποία και κέρδισε ο Harrison.

Στην εκκίνηση του τελικού ήταν οι αναβάτες της Kawasaki αυτοί που έφυγαν καλύτερα, με τον Savatgy να στρίβει 1ος και τον Cianciarulo να του επιτίθεται επιτυχώς δύο στροφές μετά! Στο μεταξύ, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Zach Osborne, βρισκόταν δύο θέσεις πιο πίσω, στην 4η θέση.

Ο αναβάτης της Husqvarna πέρασε λίγο μετά στην 3η θέση και άρχισε να μειώνει τη διαφορά από το δίδυμο της Kawasaki, όμως, όπως και στον πρώτο αγώνα ήταν κάπως ‘βιαστικός’, πέφτοντας και χάνοντας παράλληλα πολλές σημαντικές θέσεις.

Είχε και άλλη μια έντονη στιγμή λίγο αργότερα, που παραλίγο να τον στείλει εκ νέου στο έδαφος. Παρ’ όλα αυτά κρατήθηκε και κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό στην 5η θέση. Στην κορυφή τίποτα δεν άλλαξε, με τον τοπικό ήρωα Cianciarulo να φτάνει σε μια σπουδαία νίκη, αφήνοντας τον teammate στη 2η θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Dylan Ferrandis με τη Yamaha του.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην Indianapolis, στις 18/3.

Αφήστε μια απάντηση