Παρουσίαση – Triumph Street Triple 765 RS

Η νέα μοτοσυκλέτα της Βρετανικής εταιρίας είναι η δυνατότερη, η ελαφρύτερη και η πιο προηγμένη τεχνολογικά Street Triple που έχει κυλήσει ποτέ τις ρόδες της από την γραμμή παραγωγής.

Ο κινητήρας, παρ’ ότι δεν είναι εντελώς νέος, έχει τεράστιες διαφορές με τον προκάτοχό του των 675cc. Ουσιαστικά, μόνο το 10% αυτού έχει μείνει το ίδιο, με το 50% να έρχεται από την Daytona.

Αυτό το στοιχείο και μόνο μας δίνει ένα δυνατότερο κινητήρα, που παρά τα περισσότερα κυβικά του είναι ελαφρύτερος από την περσινή έκδοση.

Μένοντας στην ‘καρδιά’ της μοτοσυκλέτας, παρατηρούμε ότι η αύξηση στα νούμερα των επιδόσεων είναι σημαντική, με την ιπποδύναμη να φθάνει τώρα τους 121hp/11.700σαλ. Αντίστοιχα εντυπωσιακή αύξηση έχουμε και στη ροπή, που τώρα είναι 56.8lb-ft/10.800σαλ.

Είναι σχεδόν όλη νέα – είναι όμως Street Triple και φαίνεται

Για ακόμη καλύτερο ‘τράβηγμα’ οι δύο πρώτες σχέσεις του κιβωτίου ‘κόντυναν’, ενώ τοποθετήθηκε συμπλέκτης ολίσθησης για καλύτερη και ελαφρύτερη αίσθηση, η οποία γίνεται πιο εμφανής κατά τα απότομα κατεβάσματα ταχυτήτων.

Περνώντας στο πλαίσιο, συναντούμε το ίδιο με της βασικής έκδοσης – ένα αλουμινένιο σκελετό δύο δοκών. Λόγω των αυξημένων απαιτήσεων της έκδοσης ‘RS’ όμως, υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο σημείο έδρασης του ψαλιδιού, ώστε να συμπιέζεται λιγότερο το πίσω μέρος κατά την δυνατή επιτάχυνση.

Το ψαλίδι όμως είναι εντελώς νέο, το οποίο έχει μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία στο μήκος του αλλά και μεγαλύτερη πλευρική ακαμψία, δίνοντας στον αναβάτη καλύτερη πληροφόρηση, μεγιστοποιώντας παράλληλα τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.

Οι αναρτήσεις της μοτοσυκλέτας παρέχονται από δύο διαφορετικές εταιρίες, με την Showa να διαθέτει στη νέα Street Triple RS το μπροστινό ‘big-piston’ πηρούνι της, των 41mm. Τα πάντα είναι ρυθμιζόμενα πάνω του, όπως είναι και στο αμορτισέρ της Öhlins (STX40) που βλέπουμε στο πίσω μέρος.

Ένα από τα highlight της μοτοσυκλέτας είναι το αμορτισέρ της Öhlins

Κορυφαία είναι και τα φρένα της μοτοσυκλέτας, με την Ιταλική Brembo να προσφέρει ένα σετ ακτινικές δαγκάνες M50 τεσσάρων εμβόλων, μαζί με ένα σετ δίσκων 310mm για την πέδηση του εμπρός μέρους. Αντίστοιχα στο πίσω, υπάρχει μια δαγκάνα ενός εμβόλου και ένας δίσκος 220mm.

Σε συνεργασία με τα φρένα έρχεται το ABS, για το οποίο υπάρχουν τρεις ρυθμίσεις· Road, Track και η δυνατότητα απενεργοποίησης του.

Μία από τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις που δέχεται η νέα Street Triple, είναι μεγάλη προσθήκη ηλεκτρονικών για την ευκολία του αναβάτη.

Τοποθετήθηκε ένα Ride-By-Wire γκάζι το οποίο δίνει την δυνατότητα στην ECU να προσφέρει διαφορετικές επιλογές αναβάτη και να επικοινωνεί με άλλα υποστηρικτικά συστήματα όπως το Traction Control και το ABS.

Πολλές επιλογές προσφέρονται και στις επιλογές αναβάτη, οι οποίες φθάνουν τις πέντε. Από εκεί μπορείς να προσαρμόσεις την απόκριση του γκαζιού, τις ρυθμίσεις του ABS αλλά και του Traction Control.

Οι πέντε επιλογές είναι: Road, Rain, Sport, Προγραμματιζόμενη από τον αναβάτη και η Track, ενώ για την κάθε μία μπορείς να επλέξεις διαφορετικά χαρακτηριστικά για την χρήση του καυσίμου, το ABS και το Traction Control.

Στον εργοστασιακό εξοπλισμό διατίθεται πλέον και ένα quickshifter, το οποίο επιτρέπει ανεβάσματα ταχυτήτων δίχως τη χρήση συμπλέκτη. Οι Βρετανοί ισχυρίζονται ότι οι αλλαγές θα είναι πλέον ταχύτερες κατά 2.5 φορές, από ότι έκανε ένας ταλαντούχος αναβάτης με το προηγούμενο μοντέλο.

Όμορφα τα νέα όργανα της μοτοσυκλέτας

Τα όργανα της μοτοσυκλέτας είναι νέα, με μια TFT οθόνη να δίνει νέα αισθητική πνοή στη θέα του αναβάτη. Οι ενδέιξεις που παρέχονται είναι η ταχύτητα, οι στροφές, η επιλεγμένη σχέση του κιβωτίου, δύο μετρητές ταξιδίου, μέση και στιγμιαία κατανάλωση καυσίμου, απόθεμα καυσίμου ώσπου να αδειάσει, την επιλεγμένη ρύθμιση οδήγησης, πληροφορίες για το επόμενο service, θερμοκρασία, προειδοποιητικά σύμβολα και χρονόμετρο γύρων.

Βλέποντας τη μοτοσυκλέτα εξωτερικά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια Street Triple – παρ’ όλα αυτά όλο το περίβλημα της μοτοσυκλέτας είναι νέο.

Για να ξεχωρίζει από τις απλές εκδόσεις έχει καθρέπτες τοποθετημένους στα άκρα του τιμονιού, ενώ έχει και φώτα LED για χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα είναι διαθέσιμη σε δύο χρώματα, το Matt Silver Ice και το Phantom Black Metallic.

 

 

Αφήστε μια απάντηση