WSBK – Phillip Island – Race 1 – Νικητής ο Rea σε αγώνα για γερά νεύρα

Το πρώτο σκέλος του εναρκτήριου Γύρου για το πρωτάθλημα WSBK μας χάρισε πολύ δυνατές μάχες, μια νίκη στο photo finish από τον Jonathan Rea και μπόλικες υποσχέσεις για μια χρονιά γεμάτη συναγωνισμό.

Ο Βορειοϊρλανδός βρέθηκε σε εκπληκτική ημέρα σήμερα, ξεκινώντας το Σάββατο με επικράτηση τόσο στις ελεύθερες δοκιμές, όσο και στην διαδικασία της Superpole. Ο αγώνας ήταν πιο δύσκολη υπόθεση για τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ο οποίος βρέθηκε να μάχεται ως το νήμα για τη νίκη.

Οι πρώτοι γύροι του αγώνα είδαν διάφορους πρωτοπόρους, με τους Rea, Sykes, Melandri, Davies και Lowes να βρίσκονται έστω και για λίγο στην κορυφή. Ο Rea μάλιστα υποχώρησε ώς την 4η θέση μετά από πέντε γύρους, ανεβαίνοντας μέχρι την δεύτερη στα μισά του αγώνα.

Στον επόμενο γύρο τέθηκε επικεφαλής, παίρνοντας την πρώτη θέση από τον Lowes αλλά μόνο για λίγο· τρεις γύρους πριν το τέλος είχε υποχωρήσει ξανά στην 3η θέση. Στο μεταξύ, από τον 15ο γύρο του αγώνα τέθηκε εκτός μάχης ο Melandri, ο οποίος ανοίχτηκε και γλύστρησε στο gravel της πίστας.

Η μάχη ξεκίνησε με τον Rea να επιτίθεται στον teammate του, Tom Sykes, τρεις γύρους πριν το τέλος, ενώ στον ίδιο γύρο πέρασε και τον Chaz Davies στην κορυφή. Ο αναβάτης της Ducati προσπάθησε στην έναρξη του τελευταίου γύρου να αρπάξει την 1η θέση, όμως ο Rea αμύνθηκε καλά.

Έτσι, με τους δύο αναβάτες να τα δίνουν όλα, ο Rea έφτασε στην πρώτη νίκη της χρονιάς με διαφορά μόλις 0.042sec από τον Davies, τη στιγμή που άλλη μια μάχη μαινόταν για την 3η θέση. Ο Sykes ίσα που κατάφερνε να αποκρούσει τις επιθέσεις του Lowes, αφήνοντας τον αναβάτη της Yamaha εκτός βάθρου για μόλις 0.032sec.

Την πρώτη πεντάδα ολοκλήρωσε ο Leon Camier με την MV Agusta του, ο οποίος σήμερα είχε πολύ καλύτερη ημέρα σε σχέση με την χθεσινή, όπου αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα. Ο Βρετανός μάλιστα ανέκαμψε πολλές θέσεις πρωτού φτάσει εκεί, καθώς είχε μια πολύ άσχημη εκκίνηση.

Μια θέση πιο πίσω τερμάτισε ο Xavi Fores, με τους Jordi Torres, Eugene Laverty, Michael van der Mark και Randy Krummenacher να κλείνουν την πρώτη δεκάδα.

Αναλυτικότερα η κατάταξη του Α’ σκέλους:

 

Αφήστε μια απάντηση