MotoGP – Ιδιωτικές δοκιμές για τη Ducati στη Jerez

Η ‘κόκκινη’ ομάδα του MotoGP προχώρησε χθες σε ιδιωτικές δοκιμές στην πίστα της Jerez, τις οποίες η Ducati είχε προγραμματίσει λίγο πριν την έναρξη της φετινής χρονιάς.

Οι αναβάτες της Ducati, έχοντας διαφορετικά συναισθήματα από τον εναρκτήριο Γύρο του Κατάρ, οδήγησαν για πολλούς γύρους την νέα Desmosedici σε μια πίστα που πέρυσι υπέφεραν πολύ.

Μαζί με το εργοστασιακό δίδυμο της Ιταλικής ομάδας βρέθηκε και ο επίσημος δοκιμαστής της Ducati, Michelle Pirro, με τον Ιταλό να δοκιμάζει την GP 17 μια ημέρα πριν από τους Andrea Dovizioso και Jorge Lorenzo.

Ο Lorenzo από την πλευρά του ολοκλήρωσε τις δοκιμές κάνοντας 82 ολόκληρους γύρους, καθώς μετά το άσχημο ντεμπούτο του στο Κατάρ ψάχνει λύσεις στα προβλήματα που τον ταλανίζουν.

Ο Ισπανός μάλιστα δοκίμασε για μια μικρή περίοδο και τη μοτοσυκλέτα με το fairing που παρουσίασε η Ducati στις δοκιμές του Κατάρ, το οποίο όμως δεν έχει πάρει ακόμη έγκριση για χρήση.

Ο Dovizioso ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα 51 γύρων, δίνοντας κυρίως έμφαση στο set-up που θα χρησιμοποιήσει τον ερχόμενο μήνα στο GP της Jerez.

Όπως είναι φυσικό οι χρόνοι των αναβατών δεν γνωστοποιήθηκαν, ενώ σύμφωνα με το crash.net οι τεχνικοί της ομάδας των ‘κόκκινων’ περιέγραψαν την ημέρα ως ‘αρκετά θετική’. Ο Lorenzo επίσης φέρεται να δήλωσε ότι η ομάδα του αλλά και ο ίδιος ‘δούλεψαν καλά’.

Κάτι που δεν μας πέρασε απαρατήρητο, είναι το fairing που φαίνεται στο βάθος της φωτογραφίας που κοινοποίησε ο Lorenzo στο instagram, στην οποία φαίνεται ένα ‘μούτρο’ της Desmosedici.

Teamwork pays off! ?? @ducatimotor #jerez #test #jorgelorenzo #rosso #michelepirro #JL99 ? @pirrorider #forzaducati

A post shared by Jorge Lorenzo (@jorgelorenzo99) on

Δυστυχώς όμως δεν είμαστε σε θέση να πούμε με βεβαιότητα αν είναι ένα βαμμένο fairing σαν αυτό που είδαμε στις δοκιμές του Κατάρ, ή αν είναι κάτι νέο που ετοιμάζουν οι Ιταλοί. Ο καιρός και μόνο θα δέιξει.

Αυτό ήταν και το πρώτο εκ των πέντε φετινών ιδιωτικών δοκιμών που δικαιούνται οι εργοστασιακές ομάδες, με τους αναβάτες της Ducati να έχουν ακόμη τέσσερα ως και το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς.

Οι δοκιμές για τους ‘κόκκινους΄ ολοκληρώθηκαν σήμερα, με τον Michelle Pirro να αναλαμβάνει και πάλι δράση.