MotoGP – Stoner – Θα μπορούσα να νικήσω τον Marquez σε μία μεταξύ μας μάχη

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο Casey Stoner, ο ίδιος πιστεύει ότι θα μπορούσε να βγει νικητής μέσα από μία μάχη με τον Marc Marquez αν δεν είχε αποσυρθεί από το MotoGP.

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλήτης, Casey Stoner, αποφάσισε να αποσυρθεί στην ηλικία των 27 μόλις ετών, έχοντας πάρει τον Τίτλο του MotoGP τις χρονιές  2007 και το 2011. Τον Μαϊο του 2012 δήλωσε πως στο τέλος της σαιζόν θα αποσυρθεί από τους αγώνες και έτσι  την θέση του την επόμενη χρονιά για την ομάδα της Repsol Honda πήρε ο Marc Marquez.

Ο Ισπανός κατέκτησε τον Τίτλο του 2013 στην πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία, καταφέρνοντας έτσι να γίνει ο νεότερος Παγκόσμιος  Πρωταθλητής στο MotoGP. Ο Marquez κατέκτησε το πρωτάθλημα και την σαιζόν του 2014 και του 2016, ενώ έχει μεγάλες πιθανότητες να κατακτήσει και αυτό του 2017 στον αγώνα της Valencia την προσεχή Κυριακή.

 

Ωστόσο ο Stoner θεωρεί ότι κατά την διάρκεια της καριέρας του στους αγώνες έχει κερδίσει αναβάτες που βρίσκονται στο επίπεδο του Marquez και έτσι θα μπρούσε να νικήσει και αυτόν.

«Πολλές φορές με ρωτάνε αν θα μπορούσα να τον νικήσω (Marquez) και σίγουρα είναι πολλά πράγματα που θα μπορούσα να πω ότι μπορώ να κάνω.

«Όμως όταν έτρεχα είχα κερδίσει τον Lorenzo, τον Rossi και τον Doviziosο, αναβάτες οι οποίοι έχουν νικήσει τον Marq σε προσωπικές τους μονομαχίες. Έτσι πιστέυω ότι από την στιγμή που κέρδισα αυτούς θα μπορούσα να κερδίσω και τον Marquez.»

Το σίγουρο είναι ότι μία μάχη ανάμεσα σε αυτούς τους δύο αναβάτες θα ήταν πολύ συναρπαστική και θα προσέφερε σπουδαίο θέαμα.

Ο Stoner από τις αρχές του 2016 βρίσκεται στην Ducati ως δοκιμαστής, ενώ όπως έχει δηλώσει ο Andrea Dοvizioso, τον έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στη φετινή του καταπληκτική πορέια και την διεκδίκηση του Τίτλου μέχρι τον τελευταίο αγώνα.

Ο 32χρονος πλέον Αυστραλός δηλώνει ότι δεν μετανιώνει καθόλου για την απόφαση του να αποσυρθέι από του αγώνες. «Είμαι δοκιμαστής της Ducati και πολύ ευτυχισμένος με την ζωή μου. Είμαι χαρούμενος που δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζω το άγχος των αγώνων και έχω αρκετό χρόνο για να περνάω με την οικογένεια μου.»

Όπως λέει «..πάντα έχω να κάνω κάτι και ποτέ δεν βαριέμαι. Ποτέ δεν μετανιώνω για τις αποφάσεις που λαμβάνω όπως αυτής να αποσυρθώ από τους αγώνες.

«Δεν χρειάζομαι πλέον τον ανταγωνισμό των αγώνων στην ζωή μου. Άρχισα να τρέχω στην ηλικία των τεσσάρων ετών και έχω μια καριέρα μεγαλύτερη από πολλόυς άλλους».

Ο Stoner διέψευσε τις φήμες ότι οι σχέσεις του με την Ducati δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές λέγοντας «…δεν είναι αλήθεια. Έχουμε ήδη προγραμματίσει την  πρώτη δοκιμή για το 2018 και θα προγραμματίσουμε και τις επόμενες ανάλογα με την πρόοδο που θα έχουμε».