Ενοχλήθηκε ο Vinales από τον Marquez

Ο Maverick Vinales δήλωσε σε συνέντευξή του μετά το πέρας το δοκιμών ότι ο Marquez τον ακολουθούσε κατά τη διάρκεια της προσομείωσής του, με αποτέλεσμα να του χαλάσει τα σχέδια.

Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha ήταν ο ταχύτερος αναβάτης και σε αυτές τις δοκιμές, με το Phillip Island να τον βρίσκει στην κορυφή της Πέμπτης αλλά και της Παρασκευής.

Στην προσπάθειά του όμως για μια προσομείωση αγώνα, ο Vinales ενημερώθηκε από την ομάδα του ότι ο Marquez βρίσκεται πίσω του, ακολουθώντας τον στους γρήγορους γύρους του.

Ο αναβάτης της Yamaha έδωσε έτσι πρόωρο τέλος στην δοκιμή του, μη θέλωντας να δείξει στοιχεία της οδήγησής του και της μοτοσυκλέτας του που θα φανούν χρήσιμα στον αντίπαλό του.

Ελαφρώς ενοχλημένος από την συμπεριφορά του συμπατριώτη του, ο Vinales δήλωσε όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό: «Το ήξερα. Μου το έλεγαν ότι τον είχα πίσω μου και δεν ήθελα να σταματήσω.

«Την επόμενη φορά που θα κάνω προσομείωση θα είναι η σειρά μου να τον ενοχλήσω.

«Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω, επειδή κάνεις τη δουλειά σου, την προσοομείωση σου, και μετά δεν είσαι σε θέση να πιέσεις… Δεν θα τον ‘τραβήξω’.

«Είναι δύσκολο να συνεχίσεις να πιέζεις όταν τον έχεις πίσω σου και ξέρεις ότι μπορεί να μελετήσει τι κάνεις. Έτσι έπρεπε να εγκαταλείψω την προσομείωση, το οποίο ήταν κρίμα λόγω του ότι έκανα μεσαίο 1.29sec συνέχεια.

«Όμως είμαι χαρούμενος. Νομίζω ότι έκανε πολύ καλή δουλειά και αυτός αυτό το Σαββατοκύριακο. Φαίνεται ότι είμαστε και οι δύο ένα βήμα εμπρός από τους υπόλοιπους και θα είναι διασκεδαστικά.»

Ο Vinales στη συνέχεια δήλωσε ικανοποιημένος από την έκβαση των δοκιμών του, αναφέροντας: «Παρ’ όλο που ήμουν κουρασμένος στην δεύτερη προσπάθειά μου, συνέχισα να κάνω 1.29sec για περισσότερη από μισή απόσταση αγώνα.

«Είμαι κοντά στον Marc (στους πολλούς γύρους) και στον ένα γύρο έκανα αρκετά μεσαία 1.28sec, έτσι είμαι χαρούμενος.»

Τη δική του οπτική έδωσε ο Marquez, ο οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η Yamaha θα είναι δύσκολη να νικηθεί. Φυσικά ο αναβάτης του HRC δεν έδωσε έκταση, χωρίς να αναφέρει κάτι για τα σχόλια του αντιπάλου του.

«Σήμερα σε μία έξοδό μου (στην πίστα) είδα ότι πέρασε (οVinales) και έπειτα κάναμε μερικούς γύρους. Αμέσως ήμουν σε θέση να καλύψω την απόσταση  και μετά τον ακολούθησα για δύο γύρους και ήταν ενδιαφέρον, πάντα, να βλέπεις διαφορετικές μοτοσυκλέτες.

«Επίσης είδα μερικές Ducati και κάποιες μοτοσυκλέτες που νιώθεις ότι είναι δυνατές. Επίσης η Suzuki ήταν ενδιαφέρον που την ακολούθησα λόγω του ότι δείνχει πραγματικά καλή.

«Η Yamaha, όπως και πέρυσι, έχουν πραγματικά μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, όλο το πακέτο είναι καλό. Θα είναι δύσκολο να τους νικήσουμε.»

Αφήστε μια απάντηση