P. Espargaro – Είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι η KTM μπορεί

Έπειτα από τρεις χρονιές στη σέλα της Yamaha M1 της ομάδας του Herve Poncharal, ο Pol Espargaro θα οδηγεί το 2017 για λογαριασμό της KTM, στο νέο αυτό εγχείρημα των Αυστριακών στο MotoGP.

Ο Ισπανός μίλησε για πρώτη φορά μετά την μεταγραφή του για την νέα του ομάδα στο motogp.com, λιγότερο από ένα μήνα προτού βγει ξανά στην πίστα ώστε να δοκιμάσει τη νέα του μοτοσυκλέτα στα τέλη Ιανουαρίου. Αρχικά δήλωσε:

«Έμαθα πολλά πράγματα τόσο πάνω στη μοτοσυκλέτα όσο και κάτω από αυτήν και πιστεύω ότι όλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν από την KTM – όμως είμαι ακόμη νεαρός και έχω πολλά πράγματα να μάθω. Ελπίζω να συνεχίσω να μαθαίνω ώσπου να αποσυρθώ.»

Στη συνέχεια ο 25χρονος ανέφερε ότι έχει πίστη στην νέα του ομάδα, καθώς η KTM είναι μια εταιρία η οποία αποζητά την νίκη. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η KTM έχει μεγάλες ιδέες. Όπου πάνε, κερδίζουν. Έτσι είναι βέβαιοι για την δυναμική τους, όμως είναι ακόμη ένα πολύ νέο εγχείρημα. Έτσι χρειαζόμαστε εμπειρία. Όμως είμαι αρκετά θετικός. Από τον πρώτο αγώνα πρέπει να βελτιωνόμαστε, ως τον τελευταίο. Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε και να δείξουμε ότι η KTM μπορεί να το κάνει.»

Το επόμενο ζήτημα που σχολίασε ο Espargaro ήταν οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η RC σε σχέση με τον ανταγωνισμό, με την μοτοσυκλέτα των Αυστριακών να χρησιμοποιεί καινοτόμες ιδέες, που είτε θα δώσουν πλεονέκτημα στους αναβάτες της, είτε μειονέκτημα.

«Χρησιμοποιούμε διαφορετικό μπροστινό πηρούνι, που κανείς άλλος δεν χρησιμοποιεί – δεν ξέρω αν αυτό θα είναι πρόβλημα ή πλεονέκτημα, όμως σίγουρα είναι διαφορετικό.

Το σωληνωτό πλαίσιο είναι το πιο ανησυχητικό πράγμα – όχι επειδή δεν είναι καλό· επειδή είναι νέο. Κανείς δεν το έχει δοκιμάσει. Η KTM το χρησιμοποιεί όπου αλλού αγωνίζεται – όμως είναι πραγματικά διαφορετικό σε σχέση με ότι έχει συνηθίσει το MotoGP. Έτσι, θα το προσπαθήσουμε!»

 Φυσικά, ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον Bradley Smith, με τον οποίο και ήταν teammate στην Tech3, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν για χάρη της πορτοκαλί ομάδας. ‘Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι δύο τους πρώτα θα πρέπει να συνεργαστούν για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας και αφού φτάσουν ψηλά, τότε θα αρχίσουν να μάχονται μεταξύ τους.

«Ο teammate σου είναι το πρώτο πρόσωπο που πρέπει να κερδίσεις, όμως σίγουρα πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο του χρόνου. Ειδικά λόγω του ότι έχουμε μεγάλες ποσότητες δουλειάς που πρέπει να γίνουν, μαζί με την ομάδα.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε από τη βάση, βήμα-βήμα και να δουλέψουμε μαζί. Όταν είμαστε στην κορυφή, αν φτάσουμε εκεί, τότε θα παλάεψουμε μεταξύ μας. Όμως έως τότε, πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο!»

Αφήστε μια απάντηση