MotoGP Phillip Island Test – 3η ημέρα – Vinales x3

Οι δοκιμές της Αυστραλίας ολοκληρώθηκαν, με το Ισπανικό τρίο των Vinales, Marquez, Pedrosa να καταλαμβάνει τις τρεις πρώτες θέσεις. Στον αντίποδα οι Ιταλοί, με τον Dovizioso να ολοκληρώνει 7ος, ενώ Rossi και Iannone περιορίστηκαν στις θέσεις 11 και 12.

Ο Maverick Vinales ήταν και σήμερα εξαιρετικός πάνω στην M1 του, κάνοντας ένα πολύ δυνατό μίνι stint τριών γύρων κάτω από το όριο του 1.29sec.

Αυτό έγινε λίγο μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ώρας, ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του.

Ο ταχύτερός του γύρος ήταν το 1.28.549, με τον Ισπανό να θέτει το όνομά του στην κορυφή των συνδυασμένων αποτελεσμάτων για τρίτο συνεχόμενο τεστ, κάνοντας το απόλυτο 3 στα 3 στις έως τώρα δοκιμές.

#93 Marc Marquez (2ος) και #25 Maverick Vinales (1ος)

Πίσω από τον άσσο της Yamaha κατέληξε και σήμερα ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez, ο οποίος έγινε ο δεύτερος αναβάτης που κατάφερε να «γυρίσει» την πίστα του Phillip Island κάτω από το φράγμα του 1.29sec.

Ο 24χρονος αναβάτης που είχε τα γενέθλιά του σήμερα, σημείωσε όπως και ο Vinales τον ταχύτερο γύρο του στις αρχές της διαδικασίας, μένοντας τελικά 0.294sec μακριά από την πρώτη θέση.

Ο Marquez έδειξε και σήμερα συνέπεια στο ρυθμό του, σημειώνοντας ακόμη μερικούς γύρους στο 1.29sec, περίπου μια ώρα πριν το πέσιμο της καρώ σημαίας.

Σημαντική πρόοδο σημείωσε και ο teammate του Marquez, Dani Pedrosa, με τον 31χρονο αναβάτη της Repsol Honda να ολοκληρώνει στην 3η θέση.

Στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ο Pedrosa ήταν μέσα στην πρώτη πεντάδα, ενώ ο καλύτερος γύρος του ήρθε μόλις μισή ώρα πριν το τέλος.

Εξαιρετική εμφάνιση είχαμε και από τους rookies της κατηγορίας, με τον Jonas Folger να δείχνει πολύ καλά στοιχεία πάνω στην Tech3 Yamaha του. Ο Γερμανός είχε και μια πτώση, όμως κατάφερε να πλασσαριστεί στην 4η θέση της κατάταξης.

#94 Jonas Folger (4ος)

Η άλλη συμμετοχή νέου στο MotoGP που τα πήγε πολύ καλά ήταν αυτή του Alex Rins, με τον Ισπανό να ολοκληρώνει ένα πολύ σημαντικό τεστ για τον ίδιο, στην 6η θέση. Ο Rins όμως εκτός από τον καλό χρόνο ακολούθησε τον Folger και σε μια πτώση από μπροστινό.

Ανάμεσα στους δύο rookies βρέθηκε ο Cal Crutchlow (5ος), ο οποίος και τις τρεις ημέρες κατάφερε να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα.

Η καλύτερη Ducati της ημέρας ήταν αυτή του Andrea Dovizioso, με τον Ιταλό να σημειώνει τον έβδομο ταχύτερο γύρο της ημέρας. Πίσω του βρέθηκε ο νέος του teammate, Jorge Lorenzo.

O Lorenzo κατάφερε να σημειώσει σημαντική πρόοδο με την Desmosedici του, βελτιώνοντας το χθεσινό του χρόνο κατά 0.855sec και τη θέση του κατά επτά θέσεις. Το σημαντικότερο για τον Ισπανό ήταν ότι μείωσε πολύ τη διαφορά του τόσο από τον teammate του (0.094sec), όσο και από την κορυφή (0.793).

#99 Jorge Lorenzo (8ος)

Τη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Jack Miller και Aleix Espargaro, ενώ ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο πρώτος Vinales με τον τελευταίο Abraham, είχαν μεταξύ τους διαφορά μόλις 1.9sec.

Ο Valentino Rossi αποχώρησε δυσαρεστημένος από την Αυστραλία, ολοκληρώνοντας τις δοκιμές στην 11η θέση, 0.921sec μακριά από τον teammate του στην κορυφή.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Αφήστε μια απάντηση