MotoGP Phillip Island Test – 1η ημέρα – Πιο έτοιμος ο Marquez

Ο Marc Marquez ξεκίνησε ιδανικά το δεύτερο φετινό τεστ της χρονιάς, αφήνοντας πίσω του τον Valentino Rossi και τους Iannone – Vinales.

Σε μια πρώτη ημέρα όπου είδαμε αρκετές πτώσεις και τον κυματισμό της κόκκινης σημαίας εξ΄αιτίας κάποιων από αυτών, ο Marquez αποδείχθηκε πολύ δυνατός, δείχνοντας ήδη από τα μισά της περιόδου τη δυναμική του.

Ο Ισπανός σημείωσε 1.29.497 στο ξεκίνημα της τελευταίας ώρας, ένας χρόνος ο οποίος ως εκείνη τη στιγμή του έδινε προβάδισμα σχεδόν μισού δευτερολέπτου από τους διώκτες του. Μάλιστα, ο γύρος του ήταν τόσο γρήγορος, που η πρωτοπορία του δεν απειλήθηκε ως και το πέσιμο της καρώ σημαίας.

Πίσω του βρέθηκε ο Valentino Rossi, ο οποίος στα πρώτα στάδια δεν έβρισκε την αίσθηση που ήθελε πάνω στην Μ1 του. Ο πολύπειρος Ιταλός βρισκόταν για αρκετή ώρα εκτός δεκάδας, πρωτού καταφέρει να σκαρφαλώσει στην 5η θέση αρχικά και στην 2η τελικά, με μόλις κάποια δευτερόλεπτα να απομένουν. Ο χρόνος του Vale ήταν 1.29.684.

#46 Valentino Rossi (2ος) – Ακόμη μία δοκιμή του νέου fairing της Μ1

Περίπου την ίδια διαδρομή με τον συμπατριώτη του ακολούθησε ο Andrea Iannone, ο οποίος βρισκόταν και αυτός εκτός δεκάδας πρωτού κάνει την επίθεσή του στο χρονόμετρο. Ο αναβάτης της Suzuki κατέληξε στην 3η θέση, με τον Rossi να τον εκτοπίζει την τελευταία στιγμή από την 2η. Ο Iannone πάντως συνεχίζει να εντυπωσιάζει πάνω στην νέα του μοτοσυκλέτα και αφήνει υποσχέσεις για μια πολύ δυνατή αγωνιστική χρονιά.

Πολύ δυνατός και με σταθερό γυρολόγιο ήταν ο Maverick Vinales, ο οποίος ολοκλήρωσε την ημέρα του στην 4η θέση της κατάταξης. Ο Ισπανός μάλιστα δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του την τελευταία ώρα, ενώ ήταν η πρώτη φορά από όταν βρέθηκε στην ομάδα της Movistar που τερμάτισε μια διαδικασία πίσω από τον νέο του teammate.

#25 Maverick Vinales (4ος)

Αν και δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την RC213V του 2017, ο Cal Crutchlow ήταν δυνατός στην πίστα όπου κέρδισε την δεύτερη νίκη της καριέρας του, λίγους μήνες πριν. Ο Βρετανός ήταν στην 3η θέση, υποχωρώντας στα τελευταία 10 λεπτά στην 5η.

Πρώτος αναβάτης για την Ducati ήταν ο Danilo Petrucci, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο της GP17 που του παραχώρησε για τη φετινή χρονιά η Ιταλική εταιρία. Ο αναβάτης της Pramac ολοκλήρωσε στην 6η θέση, αφήνοντας πίσω του τον Dani Pedrosa και τον Andrea Dovizioso.

#9 DaniloPetrucci (6ος)

Πίσω από την παραπάνω τριάδα βρέθηκε ο τοπικός, Jack Miller, ο οποίος ήταν δυνατός και ως κάποια στιγμή είχε ανέβει στην 7η θέση. Τη δεκάδα ολοκλήρωσε ο rookie, Jonas Folger, με τον Jorge Lorenzo να ξεκινάει δύσκολα και αυτό το τεστ πάνω στη Desmosedici. Ο Ισπανός ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή σήμερα (1.134sec).

H ομάδα της Aprilia παραμένει σταθερή στη διαφορά της από την πρώτη θέση, με τον Aleix Espargaro να βρίσκεται στη 14η θέση, 1.305sec από τον Marquez. Ο teammate του, Sam Lowes, προσπαθεί ακόμη να εγκλιματιστεί πάνω στην RS-GP, τερματίζοντας προτελευταίος, με σχεδόν 3sec από την πρώτη θέση.

#22 Sam Lowes (21ος) – Επαναφορά μετά την πτώση του

Το ίδιο με τον αδερφό του έπραξε και ο Pol Espargaro, με τον Ισπανό να διατηρεί την διαφορά κάτω από τα 2sec, όπως και στις προηγούμενες δοκιμές. Δεν ξεκίνησε καλά ο Bradley Smith, ο οποίος έμεινε μόλις τελευταίος.

Πτώσεις είχαμε για τους Alvaro Bautista (12ος), Sam Lowes και Scott Redding (20ος), τη στιγμή που ο Valentino Rossi είχε ένα μεγάλο γλύστρημα στο εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας του, το οποίο δεν οδήγησε ευτυχώς σε πτώση.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Αφήστε μια απάντηση