Smith / Espargaro – Η KTM επιβραβεύει το επιθετικό στυλ οδήγησης

Οι νέοι αναβάτες της KTM για το MotoGP συμφώνησαν σε πρόσφατες δηλώσεις τους, ότι η RC16 απαιτεί και επιβραβεύει ένα πιο επιθετικό στυλ οδήγησης.

Το δίδυμο μετακόμισε από την Tech3 Yamaha στα τέλη της περασμένης χρονιάς για χάρην του Αυστριακού κατασκευαστή και έκτοτε, οι γνώμες τους σχετικά με την νέα μοτοσυκλέτα είναι σχεδόν ταυτόσημες.

Η εξέλιξη της νέας KTM γινότας ως τότε από τον αναβάτη εξέλιξης, Mika Kallio, με τους Espargaro – Smith να αναλαμβάνουν στη συνέχεια την προετοιμασία για την νέα χρονιά.

Ο Smith τόνισε χαρακτηριστικά: «Σίγουρα χρειάζεται ένα στυλ οδήγησης περισσότερο σωματικό. Δεν αισθάνομαι ότι είναι πιο φυσικό, όμως μπορείς να επιτεθείς περισσότερο, πρέπει να του επιτεθείς περισσότερο.

«Ας πούμε ότι στο παρελθόν, αν οδηγούσες  10/10, 9/10, 8/10, ίσως υπήρχε λιγότερη διαφορά από μισό δευτερόλεπτο (ανάμεσά τους) λόγω του ότι υπήρχε μόνο το μέγιστο που μπορούσες να οδηγήσεις τη Yamaha.

«Αυτή η μοτοσυκλέτα ανταποκρίνεται κάπως στη βία. Έτσι βρίσκει αυτή την σωστή ισορροπία. Στην πραγματικότητα μπορείς να την πιέσεις λίγο ακόμα, ανταποκρίνεται καλά και το γυρολόγιο έρχεται. Απλά πρέπει να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στο περισσότερο και το λιγότερο, το οποίο πιστεύω ότι σιγά σιγά θα το ανακαλύψουμε.»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Pol Espargaro, με τον Ισπανό να αναφέρει: «Το γυρολόγιο έρχεται τελικά αν πιέσεις πολύ πάνω στην KTM, όμως, από φυσικής πλευράς, απαιτεί πολλά.

Είναι σημαντινό να είμαστε σε θέση να κάνουμε ένα γρήγορο γύρο και μετά να τον κάνουμε ξανά, καθώς η μοτοσυκλέτα συμπεριφέρεται κάπως άγρια για την ώρα.

«Καταπονεί αρκετά, πολύ διαφορετικά από τις μοτοσυκλέτες που οδήγησα στο παρελθόν. Με την KTM πρέπει να είσαι άγριος γιατί και αυτή είναι, παρ’ όλο που σε αφήνει κουρασμένο.

«Είναι μια ‘παρθένα’ μοτοσυκλέτα, ειδικά στο τομέα των ηλεκτρονικών, και για αυτό πρέπει να την ελέγχεις και να την οδηγείς με το σώμα σου, έτσι όμως καταλήγεις εξουθενωμένος.»

Αφήστε μια απάντηση