WSBK Jerez Test – 1η ημέρα – Ο Rea στην κορυφή

Οι θερμοκρασίες στην Ισπανική πίστα ήταν ιδανικές για επίθεση στο χρονόμετρο και ο Jonathan Rea, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για το 2017 από εκεί που τις άφησε πέρυσι. Με μια πρώτη θέση.

Συνολικά στην Χερέθ βρέθηκαν 13 αναβάτες του WSBK, ταυτόχρονα με ομάδες από το WSSP και STK1000. Οι πρώτοι έντεκα αναβάτες βρίσκονταν μέσα σε δύο δευτερόλεπτα, με τον Rea να «γράφει» 1.40.162, φέρνοντας την Kawasaki του στην πρώτη θέση.

Ήταν μια σημαντική ημέρα για όλες τις ομάδες, καθώς οι περισσότεροι αναβάτες προσπάθησαν να ανακτήσουν την αίσθησή τους πάνω στις μοτοσυκλέτες τους, μετά από την περίοδο των διακοπών. Την τιμητική τους είχαν και τα νέα εξαρτήματα που είχαν στη διάθεσή τους οι ομάδες, με τους αναβάτες να προσπαθούν να αντιληφθούν πιο από όλα ταιριάζει καλύτερα στη μοτοσυκλέτα τους.

Το δίδυμο της Kawasaki έκανε το 1-2, με τον Rea να πραγματοποιεί προσωμοιώσεις αγώνα και τον Sykes να προσπαθεί να δουλέψει το στυλ οδήγησής του. Οι δύο αναβάτες μονοπώλησαν τους χρόνους, μη πέφτοντας καθόλου εκτός πρώτης τριάδας.

Kawasaki Racing Team

Τις θέσεις 3 και 4 κάλυψαν οι μοτοσυκλέτες της Aruba.it Ducati, με τον Davies να δείχνει δυνατός πάνω στη Panigale R του 2017. Ο χρόνος του στο 1.40.784 ήταν ελάχιστα ταχύτερος από αυτόν του teammate του, Marco Melandri, ο οποίος με χρόνο 1.40.812 δείχνει έτοιμος για το 2017. Σε καμία περίπτωση ο Ιταλός δεν δείχνει να επέστρεψε απλά για να αγωνισθεί.

Aruba.it Racing Ducati – Chaz Davies

Ανάμεικτα τα συναισθήματα για την Pata Yamaha, η οποία είχε στη διάθεσή της την R1 του 2017. Ο Alex Lowes ήταν αρκετά ταχύς και ολοκλήρωσε στην 5η θέση, τη στιγμή που ο teammate του, Michael van der Mark, ολοκλήρωσε στην 10η θέση, 0.850 μακριά από τον Lowes.

Pata Yamaha Official Team

Τέλος, η ομάδα της Honda είχε για πρώτη φορά στη διάθεση των Nicky Hayden και Stefan Bradl τη νέα CBR1000RR, με το δίδυμο να προσπαθεί να καταλάβει για αρχή τις δυνατότητες της νέας μοτοσυκλέτας. Πραγματοποίησαν και οι δύο μαζί 73 γύρους, ενώ ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στην 9η και 12η θέση αντίστοιχα.

Honda World Superbike Team – Nicky Hayden

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Αφήστε μια απάντηση