Superprestigio – Το πήρε και αυτό ο Marquez!

O Marc Marquez κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα στο Palau Sant Jordi της Βαρκελώνης, κατορθώνοντας να επικρατήσει τόσο έναντι του Brad «the Bullet» Baker αλλά και του Toni Elias.
Στο πρώτο Heat είδαμε μια «ενδοοικογενειακή» μάχη, με τους αδελφούς Marquez (Marc και Alex) να αναμετρώνται. Νικητής αναδείχθηκε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2014 στη Moto3, Alex Marquez, ο οποίος και επικράτησε του αδελφού του. Στο δεύτερο Heat όμως ο Marc πήρε το αίμα του πίσω, με τους Marquez να επικρατούν στο γκρουπ τους.
Alex Marquez #73

Στη μάχη των αγωνιζόμενων Flat track τώρα, ο Brad Baker (AMA FlatTrack) επικράτησε και στα δύο Heat που αγωνίστηκε, νικώντας τον πρωταθλητή του RFME Copa de Espana de Flat Track, Ferran Cardus.

Εκτός των παραπάνω, στην Βαρκελώνη είδαμε και άλλους διάσημους «ασφάλτινους» αγωνιζόμενους, όπως αναβάτες των WSBK (Xavi Fores και Jordi Torres), του WSS (Kyle Smith), της Moto3 (Joan Mir και Fabio Di Giannantonio) και Moto2 (Xavier Simeon, Xavi Vierge και Marcel Schrotter).

Έπειτα όμως από μία σειρά αγώνων, στους τελικούς του Superprestigio κατόρθωσαν να περάσουν μόνον οι  Marc και Alex Marquez, ο Joan Mir, ο Toni Elias, ο Ricky Cardus, ο Xavi Vierge, ο Marcel Schrotter και ο Xavier Simeon.

Η ώρα του τελικού Superprestigio είχε φτάσει, ένας τελικός που αποτελούταν από τέσσερα σκέλη. Τα κέρδισε και τα τέσσερα ο μαινόμενος Marquez, με τον Elias να προσπαθεί, δίχως όμως αποτέλεσμα. Με την ολοκλήρωση των σκελών και την καταμέτρηση των βαθμών, στο Superfinal περνούσαν οι Marquez, Elias, Schrotter και Simeon. Όλοι ήταν έτομοι για να συναντήσουν τους αναβάτες της κατηγορίας Open.

Σε αυτή την κατηγορία οι τέσσερις που πήραν το εισιτήριο του τελικού ήταν ο Baker, o Tom Chareyre, o Gerard Bailo και ο Ferran Cardus, με το Superfinal να είναι έτοιμο να δεχθεί πολύ μεγάλα ονόματα που υπόσχονταν ομηρικές μάχες.

Η μεγαλύτερη «κόντρα» που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στο Superprestigio είναι αυτή ανάμεσα στον αναβάτη του MotoGP, Marc Marquez και τον Brad Baker, τον αναβάτη που αγωνίζεται στο ΑΜΑ FlatTrack.

Η μάχη τους ξεκίνησε το 2013 με τον Baker να επικρατεί, με τον Marquez να νικά το 2014 δίχως όμως ο Αμερικανός να παίρνει μέρος στον αγώνα. Το 2015 οι δύο τους συναντήθηκαν εκ νέου, με τον Baker να κάνει το 2-0 έναντι του Marquez στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Φέτος όμως ο Marc φαινόταν αποφασισμένος να κερδίσει και το έκανε, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο μια μαγική χρονιά, όπου κατέκτησε και το Παγκόσμιο Τίτλο του MotoGP. Στον αγώνα, ο Τoni Elias ήταν αυτός που κατέκτησε την 2η θέση, με τον Baker να συμπληρώνει το βάθρο.

Από αριστερά: Toni Elias, Marc Marquez ,Brad Baker

Με το πέρας του αγώνα ο Marquez πανηγύριζε την νίκη του σαν μικρό παιδί, κάνοντας σούζες και ατελείωτες πλαγιολισθήσεις με την CRF του. Αν το αναλογιαστούμε δεν ήταν και λίγο αυτό που έκανε, νίκησε τον καλύτερο αναβάτη του κόσμου στο Flat Track στο ίδιο του το αγώνισμα.

Αμέσως μετά δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος επειδή πέρυσι ήμουν πολύ κοντά και φέτος τα κατάφερα. Ξέρω τι έκανα λάθος το 2015, έτσι προσπάθησα να μην το ξανακάνω.

«Ο ρυθμός ήταν πολύ καλός, ίσως η καλύτερη χρονιά, και για αυτό η ομάδα μου έφτασε εδώ και συμπεριφέρθηκε περίπου όπως σε ένα GP! Ελπίζω όλοι να απόλαυσαν το πάρτυ!»

Αφήστε μια απάντηση