Joan Mir – Moto3 – Week 50 2016

Η σελίδα μας έχει καθιερώσει κάθε εβδομάδα να φιλοξενεί στο εξώφυλλο της στο facebook και διαφορετικό αναβάτη.

Αυτήν την εβδομάδα μας κλέβει εναν miniBiker, και θέτει ως «Biker Of The Week» τον νικητή του βραβείου του πρωτοεμφανιζόμενου της χρονιάς στη μικρή κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Joan Mir.

Ο 19χρονος Ισπανός γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 1997, στην περιοχή Palma της Mallorca και παρότι είχε δείξει απο νωρίς ενδιαφέρον για τους δυο τροχούς, ήρθε σε επαφή με αυτούς σχετικά σε μεγάλη ηλικία, αφού το 2007 όντας 10 ετών ξεκίνησε να οδηγεί μοτοσυκλέτες.

Τέσσερις μήνες μετά την πρώτη του επαφή πραγματοποιεί τον παρθενικό του αγώνα mini-moto και παρόλη τη μικρή εμπειρία του, τερματίζει στην 5η θέση! Το 2008 συνεχίζει την γρήγορη ανοδική του πορεία αφού στο πρωτάθλημα Balearic 65cc mini-motard τερματίζει στο βάθρο σχεδόν σε όλους τους αγώνες, ενώ έως και το 2011 κερδίζει 2 πρωταθλήματα Balearic mini-moto.

Το 2012 συμμετέχει στο ισπανικό πρωτάθλημα των 125 κυβικών που το κερδίζει με 4 νίκες σε 6 αγώνες! Το Red Bull Rookies Cup φιλοξενεί τα επόμενα 2 χρόνια τον ταλαντούχο Ισπανό κατακτώντας 3 νίκες και τερματίζοντας στη 2η θέση της βαθμολογίας το 2014, πίσω απο τον συμπατριώτη του Jorge Martin.

Το 2015 κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Moto3 με την ομάδα της Leopard Racing, μόνο για το Phillip Island της Αυστραλίας, αντικαθιστώντας τον Hiroki Ono. Μετά από επαφή με τον John McPhee (SaxoPrint–RTG) αποτυγχάνει να τερματίσει τον αγώνα.

Το 2016, στην πρώτη του πλήρη χρονιά στη Moto3 κερδίζει τις εντυπώσεις: μία νίκη, μία δεύτερη και μία τρίτη θέση ως καλύτερα αποτελέσματα μαζί με σταθερές εμφανίσεις στις βαθμολογούμενες θέσεις, συγκεντρώνοντας 144 βαθμούς και τερματίζοντας στην 5η θέση της γενικής κατάταξης κερδίζει επάξια τον τίτλο του «Rookie of the year»!

Αφήστε μια απάντηση