WorldSSP 300 2018 – Ο Νότης Παπαπαύλου στο Παγκόσμιο!

Ο Νότης Παπαπαύλου πήρε το ‘χρυσό’ εισιτήριο για μια χρονιά στο Παγκόσμιο στερέωμα των αγώνων ταχύτητας, σε έναν θεσμό που το 2018 θα εκκινήσει μόλις το δεύτερο έτος της σύντομης ζωής του. Το WorldSSP 300 λοιπόν, θα σημάνει την επιστροφή των Ελλήνων στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα!

Το πρόγραμμα Blu Cru της Yamaha έχει στόχο την ανάδειξη και υποστήριξη της νέας γενιάς ταλέντων οδήγησης, τόσο σε ασφάλτινες πίστες, όσο και σε off-road αγώνες. Οι κορυφαίοι οδηγοί της ομάδας στους θεσμούς MXGP, Enduro, Rally Dakar, World SBK, WorldSSP και Endurance έχουν την δυνατότητα να γίνουν πρεσβευτές του bLU cRU, αποτελώντας έτσι  ένα παράδειγμα για την αγωνιστική γενιά του αύριο.

Αναδεικνύοντας αξίες όπως η πειθαρχία, η αγωνιστική αφοσίωση, η τέλεια φυσική κατάσταση και ο σεβασμός, θα θέτουν τα πρότυπα για τους νέους οδηγούς της bLU cRU. Ο φετινός Έλληνας πρωταθλητής στην κατηγορία νέων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας (ΠΠΤ), Νότης Παπαπαύλου, επιλέχθηκε από την Yamaha στον θεσμό του WorldSSP 300.

Μαζί με άλλους 10 αναβάτες οι οποίοι αναδείχθηκαν από τα εθνικά τους πρωταθλήματα συμμετείχε σε ένα Masterclass που οργάνωσε η Yamaha στην Latina της Ιταλίας. Ο Παπαπαύλου ξεχώρισε μαζί με τους Luca Bernardi και Allesandro Arcangeli από την Ιταλία, Hugo de Cancellis από την Γαλλία, Dennis Koopman από την Ολλανδία και Galang Hendra Pratama από την Ινδονησία.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό για τον Έλληνα πρωταθλητή; Αρχικά, αυτό ίσως είναι το πρώτο βήμα για μια μεγάλη καριέρα του Νότη στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα αποδεικνύεται και έμπρακτα ότι τα Ελληνόπουλα βρίσκουν σιγά-σιγά το δρόμο τους για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, χάρη στο σπουδαία ταλέντο αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω τους.

Ανθρώπους που δεν υπολογίζουν το κόστος και την πνευματική και σωματική τους κόπωση, αλλά έχουν ένα και μόνο στόχο· να αποδείξουν ότι όλοι μπορούν, αρκεί να υπάρχει στήριξη. Δεν είναι μόνοι οι Ισπανοί, οι Ιταλοί, οι Βρετανοί και οι Ασιάτες που μπορούν να τα καταφέρουν, ΟΛΟΙ μπορούν και οι Έλληνες θα τα καταφέρουν.

Κάνοντας αρχή λοιπόν με τον Νότη Παπαπαύλου, περιμένουμε με ανυπομονησία τον πρώτο αγώνα του νεαρού πρωταθλτητή και του ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία σε μια χρονιά που θα αποκτήσει ίσως τις σημαντικότερες εμπειρίες της καριέρας του.

Και λέμε ‘ίσως’, γιατί ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να φτάσει κάποιος που έχει τη δυνατότητα να ανοίξει τα φτερά του…