Παρουσίαση – Triumph Tiger 800 XC Tramontana

Δυο αδέλφια, ο David και ο Felipe Lopez από το τεχνικό τμήμα της Triumph, δημιούργησαν την Tiger 800 XC Tramontana. Μια μοτοσυκλέτα ειδικά φτιαγμένη για να συμμετέχει στο Panafrica Rally 2017, ένα από τους πιο απαιτητικούς αγώνες σε έρημο.

Η Tiger Tramontana είναι βασισμένη στην Tiger XCX και χρειάστηκαν έξι μήνες και αρκετές αλλαγές ώστε να δημιουργηθεί μια μοτοσυκλέτα με πραγματικά εκτός δρόμου δυνατότητες. Το όνομα Tramontana το πήρε από τους βόρειους ανέμους που φυσούν στα Πυρηναία όρη, από όπου προέρχονται τα δύο αδέλφια.

Οι αλλαγές που έγιναν έχουν σαν στόχο την αύξηση των δυνατοτήτων στην εκτός δρόμου οδήγηση και την μείωση και καλύτερη κατανομή του βάρους. Έχουν αλλάξει οι αναρτήσεις ώστε να έχουν μεγαλύτερη διαδρομή.

Έχουν αλλάξει επίσης η σέλα, το panel οργάνων (ώστε να περιλαμβάνει GPS και road book), οι προβολείς ώστε να είναι πιο δυνατοί καθώς και πολλά άλλα. Έχει επίσης προστεθεί ένα νέο υποπλαίσιο για να υποστηρίζει όλα τα νέα εξαρτήματα.

Το μόνο που φαίνεται να έχει παραμένει από την Tiger 800 XC είναι ο τρικύλινδρος κινητήρας.

Η Triumph Tiger 800 XC Tramontana
Η Triumph Tiger 800 XC Tramontana

Η προτεραιότητα ήταν η δημιουργία μιας μοτοσυκλέτας ικανής να ανταπεξέλθει στις πιο δύσκολες συνθήκες εκτός δρόμου, αλλά αυτό δεν εμπόδισε ώστε η Tramontana να έχει μια εμφάνιση εντυπωσιακή που θα ενθουσιάσει τους φίλους των Adventure.

Υπάρχει μια τάση προς τις Adventure με πολλές εκτός δρόμου δυνατότητες και η Triumph δεν μπορούσε να μείνει εκτός παιχνιδιού. Κατά πάσα πιθανότητα η Tramontana, ίσως με κάποιες διαφοροποιήσεις, θα αποτελέσει μια από τις καινούργιες μοτοσυκλέτες, που θα βρίσκονται στο περίπτερο της Triumph στην EICMA στο Μιλάνο.

Με την άφιξη μάλιστα των νέων Yamaha MT-07 AdventureBMW F750 και 900GS και της KTM 790 Adventure, είναι σίγουρο ότι στη Διεθνή Έκθεση που θα λάβει χώρα στην Ιταλία θα μυρίζει… περιπέτεια!