MotoGP – Rossi – Όσο μάχομαι έτσι, θα συνεχίζω

Ο Valentino Rossi στο πρόσφατο Grand Prix του Silverstone συμπλήρωσε 300 εκκινήσεις στην μεγάλη κατηγορία, τις οποίες και πανηγύρισε με το 190ο βάθρο του. Παρά τα 38 του χρόνια, ο Ιταλός παραμένει εξαιρετικά ανταγωνιστικός, ενώ ξεκαθάρισε ότι όσο μπορεί να παλεύει με τους πρώτους, θα συνεχίζει να αγωνίζεται στο MotoGP.

Την Κυριακή στη Μεγάλη Βρετανία ο Rossi  οδήγησε τον αγώνα από την αρχή του ως και τον 18ο γύρο του, έχοντας κάνει μια σπουδαία εκκίνηση από τη 2η θέση του grid. Παρ’ όλο που όλα έδειχναν ότι ο αναβάτης της Yamaha θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη στο Silverstone, εντούτοις υποχώρησε στην 3η θέση, δύο γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο Rossi όμως κατάφερε και αυτή τη φορά να δείξει την ταχύτητά του, πιέζοντας ως το τέλος να μείνει με τους δύο αναβάτες μπροστά του. Η τελική του διαφορά από την νίκη ήταν μικρότερη του ενός δευτερολέπτου (0.749sec).

Η απώλεια της νίκης και η 3η θέση του βάθρου ίσως δεν ήταν το ιδανικότερο σενάριο για τον Ιταλό πολυπρωταθλητή, όμως ο ίδιος νιώθει ανταγωνιστικός και όπως δήλωσε θα συνεχίσει να αγωνίζεται και μετά το 2019 (όταν και λήγει το συμβόλαιό του), όσο είναι σε θέση να μάχεται με τους πρώτους αναβάτες.

 «Νομίζω ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος – σπουδαίος θα ήταν αν είχαμε κερδίσει – για να κάνω τον 300ο μου αγώνα στο MotoGP. Να μένω τόση ώρα μπροστά και να μάχομαι για τη νίκη,» τόνισε ο Rossi με το πέρας του αγώνα στο Silverstone.

«Αυτός είναι ο στόχος μου και όσο έχω αυτή την ταχύτητα και είμαι σε θέση να μάχομαι με τα πρώτα παιδιά, θα συνεχίζω.»

Ο Rossi – που ηγήθηκε για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα της Κυριακής – δεν κατάφερε στο τέλος να αποκρούσει τις επιθέσεις των Andrea Dovizioso και Maverick Vinales.

Ο ίδιος ο Ιταλός είχε δηλώσει μετά τις κατατακτήριες του Σαββάτου ότι στόχος του είναι να τερματίσει στο βάθρο, καθώς γνώριζε ήδη τα προβλήματα που παρουσιάζει η M1 του προς τα τέλη του αγώνα.

«Έκανα καλή εκκίνηση και ήμουν σε θέση να οδηγώ καλά και να δίνω το μέγιστο σε όλο τον αγώνα. Το απόλαυσα πολύ επειδή είχα καλό ρυθμό, έτσι μπορούσα να μείνω μπροστά και να οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα με καλό τρόπο.

«Ήμασταν κάπως ανήσυχοι λόγω του ότι γνωρίζαμε ότι υποφέρουμε κάπως στους τελευταίους γύρους. Όμως, ειλικρινά μιλώντας, με πέντε γύρους να απομένουν, σκέφτηκα ότι μπορώ να το κάνω. Όμως δυστυχώς υπέφερα αρκετά στους τελευταίους γύρους και ο Dovi και ο Maverick με πέρασαν.

«Ήταν κάπως απογοητευτικό, επειδή δεν ήμουν αρκετά δυνατός για να προσπαθήσω να παλέψω, να προσπεράσω ξανά. Στους δύο τελευταίους γύρους δοκίμασε ότι είχα και δύο ή τρεις φορές έφτασα στη στροφή και δεν ήξερα αν θα σταματήσω!

 «Όμως είμαι χαρούμενος γιατί το να φτάσω στο βάθρο ήταν ο στόχος μου και ήταν σπουδαίος αγώνας. Όλοι τερματίσαμε κοντά. Πρέπει ακόμη να δουλέψουμε για τους τελευταίους γύρους, όμως αυτό το Σαββατοκύριακο βελτιωθήκαμε και καταλάβαμε κάτι σημαντικό