Η BMW ετοιμάζει μοτοσυκλέτα με κίνηση και στους δύο τροχούς;

Πρώτη Απριλίου 2017 και η BMW αποφασίζει να παρουσιάσει μια υβριδική έκδοση της R1200GS, με τον εμπρός τροχό της να παίρνει κίνηση από ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Όπως μαρτυρά όμως και η ημερομηνία, οι άνθρωποι της BMW σκέφτηκαν να κάνουν την δική τους φάρσα, χάρην της ημέρας. Ή μήπως όχι; 

Αρχικά, να πούμε ότι όσοι είχατε δει την xDrive Hybrid R1200GS, μην αναπτερώνετε το ηθικό σας, δεν θα τη δούμε στους δρόμους μας. Ή τουλάχιστον, όχι σύντομα. Όμως, η BMW όντως κάτι έχει στα ‘σκαριά’ και αυτό το αποδεικνύει μια αυθεντική αίτηση ευρεσιτεχνίας με τίτλο ‘Μοτοσυκλέτα με Κίνηση στον Εμπρός Τροχό’.

Αυτή δημοσιεύθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) και ιδιοκτήτρια είναι φυσικά η BMW. Οι Βαυαροί φαίνεται πως παίζουν καλά το ‘παιχνίδι’ των media, κάνοντας μια ψευδή παρουσιάση μοτοσυκλέτας η οποία τελικά δεν είναι και τόσο… ψευδής. Έτσι, μας αφήνουν όλους να περιμένουμε την επόμενη τους κίνηση.

Τι δείχνει όμως η αίτηση ευρεσιτεχνίας; Όταν ο πίσω τροχός χάνει την πρόσφυσή του, η κίνηση θα εμπλέκεται στον εμπρός τροχό με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα και ενός συστήματος μειωτήρα, το οποίο θα βρίσκεται μέσα στο κέντρο του εμπρός τροχού.

Το νέο σύστημα της BMW θα είναι ιδανικό για βαρύτερες μοτοσυκλέτες, όπως η R1200GS. Στο μεταξύ μια τέτοιου είδους μοτοσυκλέτα έχει ήδη κατασκευαστεί από την εταιρία βελτιώσεων που ειδικεύεται στις BMW, την Wunderlich.

Η συγκεκριμένη εταιρία έχει πολύ στενές σχέσεις με το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης των Γερμανών, οπότε, αν οι άνθρωποι της BMW είδαν στην πράξη τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτό το σύστημα, είναι λογικό να θέλουν να το περάσουν και στις μοτοσυκλέτες παραγωγής τους.

Τώρα, το μόνο που μένει είναι να δούμε αν η αίτηση ευρεσιτεχνίας της BMW θα πάρει το δρόμο της παραγωγής ή αν απλά ήταν μια ιδέα που θα μείνει στην άκρη δίχως εφαρμογή…

Η ιδέα έχει ήδη εφαρμοσθεί μέσω της Wunderlich