Παρουσίαση – KTM 125 Duke & 390 Duke

Τα δύο «μικρά» της σειράς Duke δέχθηκαν αναβαθμίσεις για το 2017, με την πρώτη οπτική επαφή να δίνει ένα και μόνο αποτέλεσμα· οι δύο μοτοσυκλέτες, είναι πιο «Duke» από ποτέ!

KTM 125 Duke – Το «μωρό» μεγάλωσε

Ξεκινώντας από το «μωρό Δούκα», οι μεγάλες αλλαγές εστιάζονται στην εμφάνιση αλλά και το πλαίσιο. Το νέο «κοστούμι» της 125 μοιάζει περισσότερο από ποτέ με το μεγαλύτερο εκ των αδελφών του (SuperDuke), ενώ και το πλαίσιο είναι φτιαγμένο από την αρχή.

Η εμπρός ανάρτηση τώρα είναι φυσικά της WP και είναι και αυτή νέα για το συγκεκριμένο μοντέλο, διαθέτοντας καλάμια μπροστινού συστήματος 43mm. Όσο για το εμπρός φρένο; Μια δαγκάνα της By-Bre έχει αναλάβει να δίνει στη «μικρή» την αίσθηση μεγάλης μοτοσυκλέτας.

KTM 125 Duke 2017

Αλλαγές έχουμε και στον πίνακα των οργάνων, μιας και η μοτοσυκλέτα πλέον διαθέτει έγχρωμη TFT οθόνη. Πηγαίνοντας στο εμπρός μέρος της, θα δούμε ότι μέσα από την επιθετική «μάσκα» της μοτοσυκλέτας, υπάρχει πλέον μια LED λάμπα για το εμπρός φανάρι.

Αυτοί που όση ώρα διαβάζετε τα νέα στοιχεία της 125 Duke περιμένετε τα «νούμερα» πως και πως, θα σας πούμε ότι αποδίδει 15hp και ζυγίζει 137kg. Σίγουρα δεν θα βάζει φωτιά στον δρόμο, όμως πρέπει να σκεφτούμε ότι είναι μια entry level μοτοσυκλέτα η οποία παρέχει τουλάχιστον κορυφαία ασφάλεια με τα εξαιρετικά φρένα και αναρτήσεις της.

KTM 390 Duke – Εφηβεία τέλος!

Η εποχή που η 390 ήταν στην ηλικία της εφηβείας τελείωσε, αλλάζοντας αρκετά στοιχεία του χαρακτήρα της στο πέρασμα του χρόνου. Για το 2017 αλλάζει κινητήρα, πλαίσιο και εμπρός πηρούνι, ενώ υπάρχει και αύξηση χωρητικότητας καυσίμου, λόγω του νέου τεπόζιτου (από 11l στα 13,4l).

Ο νέος κινητήρας είναι υδρόψυκτος 373,3cc και αποδίδει 44hp, σύμφωνα πάντα με τον Αυστριακό κατασκευαστή. Φυσικά η τροφοδοσία γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ψεκασμού, ενώ η παχιά εξάτμιση που ως τώρα κατέληγε χαμηλά, κάτω από τον κινητήρα, μετακόμισε στη πιο παραδοσιακή, δεξιά πλευρά.

Περνώντας στο πλαίσιο, θα δούμε ότι αυτό (όπως και στο 125cc) είναι εντελώς νέο, με το υποπλαίσιο να ακολουθεί τον ίδιο δρόμο. Το εμπρός πηρούνι είναι ίδιας μάρκας και διαστάσεων με του προκάτοχού του (WP, 43mm), όμως η ΚΤΜ επιμένει ότι είναι διαφορετικό. Ωστόσο, δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για τις διαφορές τους.

KTM 390 Duke 2017

Στα φρένα τώρα, η εμπρός δισκόπλακα πήρα «αύξηση» 20mm, φτάνοντας τώρα τα 320mm. Η δαγκάνα είναι και εδώ της By-Bre (θυγατρική της Brembo) και υπόσχεται κορυφαία αίσθηση και πέδηση. Με τα φρένα συνεργάζεται το ABS της Bosch, το οποίο διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό.

Η 390 διαθέτει πλέον σύστημα γκαζιού ride-by-wire, μια TFT οθόνη και προαιρετικά το MY RIDE της KTM (σύστημα που σου επιτρέπει να έχεις ασύρματη σύνδεση με smartphone και άλλα μέσα).

Τέλος, ίσως η αύξηση των 10kg που πήρε στο συνολικό βάρος της να ακούγεται μεγάλη για τον κυβισμό της, σε καμία περίπτωση όμως δεν ενδέχεται να κάνει την οδήγησή της βαρετή και αργή. Σκεφτείτε απλά ότι έχει περίπου 30hp περισσότερους από την 125, με μόλις 12kg παραπανίσια!

 

Αφήστε μια απάντηση