MotoGP – Rossi – Καταστροφικός χειμώνας, όμως μόνο η Κυριακή μετράει

Ο Valentino Rossi ανέφερε σε δηλώσεις του ότι οι τέλειες χειμερινές δοκιμές του teammate του, Maverick Vinales, τον ωθούν να δουλέψει ακόμη περισσότερο, ώστε να φτάσει το ρυθμό του νεαρού Ισπανού.

Ο Ιταλός κατάφερε να ολοκληρώσει τους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς στο βάθρο, όμως παραδέχθηκε ότι υπάρχει ακόμη δρόμος ώστε να μάχεται με τον Vinales για την κορυφή.

Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος απέδειξε για μια ακόμη φορά πως ούτε οι κακές χειμερινές δοκιμές ούτε οι άσχημες εμφανίσεις του στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και του Σαββάτου μπορούν να τον αποτρέψουν από ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

«Το πρόβλημα για μένα είναι ότι ο Maverick έκανε φανταστικές χειμερινές δοκιμές και είναι πάντα δυνατός. Επίσης σήμερα (στον αγώνα της Αργεντινής) δεν ήμουν τόσο πίσω όμως ήταν λίγο ταχύτερος, έτσι πρέπει να δουλέψουμε,» ξεκίνησε να λέει ο Ιταλός.

«Όταν τερμάτισα σκέφτηκα ότι ήταν λιγότερο από 2.9sec, όμως ήταν 2.9sec, οπότε υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος. Όμως, τέλος πάντων είναι ΟΚ και ξεκινώντας 7ος, είναι μια χαρά. Ήμουν πίσω από τον Cal και είχε φανταστικό ρυθμό έτσι δεν σκέφτηκα αν μπορώ να πιάσω τον Maverick πριν περάσω τον Cal.

«Οι χειμερινές δοκιμές για μένα ήταν καταστροφικές και ήμουν πολύ λυπημένος. Το σημαντικό πράγμα είναι μόνο το απόγευμα της Κυριακής, όταν περνάς την αφετηρία. Στη μακρά μου καριέρα έμαθα ότι πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και ποτέ, ποτέ να μην τα παρατάς, γιατί πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν.

Ο Valentino Rossi στο δρόμο για το δεύτερο συνεχόμενο φετινό του βάθρο

«Ο αγώνας στο Κατάρ μου έδωσε καλή αίσθηση, ένα καλό παλμό, επειδή άρχισα να γνωρίζω τη μοτοσυκλέτα καλύτερα και επίσης έμαθα ότι αν υποφέρω (στις δοκιμές), μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός την Κυριακή

Ο Ιταλός στη συνέχεια αποκάλυψε και τα θετικά που αποκόμισε από το Grand Prix της Αργεντινής, ενώ μίλησε και για τον νέο, δυνατότερο κινητήρα της M1, που φέτος τον βοηθά περισσότερο.

«Αυτό το Σαββατοκύριακο δυσκολευόμουν πάντα στο φρενάρισμα, όμως βελτιώσαμε την ισορροπία την Κυριακή και σήμερα το φρενάρισμά μου ήταν πολύ δυνατό, ειδικά μετά την πίσω ευθεία.

«Επίσης πολύ καλή δουλειά από τη Yamaha, επειδή φαίνεται ότι ο φετινός κινητήρας είναι πιο ανταγωνιστικός και υποφέρουμε λιγότερο στις ευθείες. Έχουμε πάντοτε καλή οδηγισιμότητα αλλά και καλή τελική ταχύτητα.»

Ο Rossi – όπως και στο Κατάρ – αντιμετώπισε πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Αργεντινή, δυσκολευόμενος σε πολλές περιπτώσεις να μπει στην πρώτη δεκάδα. Ο Ιταλός δήλωσε σχετικά με αυτό:

«Υποφέρω επειδή όταν δυσκολεύομαι στις δοκιμές η κατάσταση δεν είναι υπό έλεγχο. Αυτός είναι ο τρόπος και τώρα όλοι οι αναβάτες είναι σε θέση να πιέσουν από το ξεκίνημα και είναι σε θέση να είναι δυνατοί και να κάνουν σπουδαίους χρόνους.

«Στον αγώνα ήμουν σε θέση να βελτιωθώ όμως πρέπει να δουλέψουμε ώστε να είμαστε δυνατότεροι στις δοκιμές.»