Παρουσίαση – Indian Scout Bobber 2018

Η Indian αποκάλυψε μια νέα μοτοσυκλέτα για το 2018, με την Scout Bobber να δείχνει εντυπωσιακή από την πρώτη κιόλας ματιά. Αντλώντας το ξεχωριστό της look από τις τροποποιημένες σε Bobber – Indian Scout – των πελατών της Αμερικάνικης φίρμας, η νέα μοτοσυκλέτα θα είναι διαθέσιμη προς πώληση πριν το τέλος της νέας χρονιάς.

Η Scout Bobber βασίζεται στη βασική έκδοση της Scout, διαθέτοντας τον ίδιο κινητήρα των 1133cc με τους 94hp και τα 71.54ft-lb. Το στυλ της μοτοσυκλέτας όμως είναι αρκετά διαφοροποιημένο, με την έκδοση Bobber να φέρει κοντύτερα φτερά, χαμηλότερες αναρτήσεις και τροποποιημένη θέση οδήγησης.

Το τιμόνι είναι σε στυλ ‘tracker’, έχει δηλαδή κοντό μήκος και είναι σχεδόν ίσιο. Στις άκρες του είναι τοποθετημένοι πλέον οι καθρέπτες (για την Αμερικάνικη αγορά), ενώ τα μαρσπιέ του οδηγού έχουν μεταφερθεί πιο πίσω κατά 38mm. Η πίσω ανάρτηση έχει χαμηλώσει κατά 25mm, με τα ογκώδη, υψηλού προφίλ ελαστικά, να έρχονται ως εργοστασιακές επιλογές για τη μοτοσυκλέτα.

Παρουσίαση - Indian Scout Bobber 2018
Αυτή είναι η νέα Indian Scout Bobber

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, όπως και στην απλή έκδοση της Scout. Αυτό την κάνει σημαντικά ελαφρύτερη από ότι ίσως φαίνεται, καθώς με γεμάτο τεπόζιτο το βάρος της φτάνει τα 255kg. Σίγουρα περιμένατε περισσότερα, έτσι δεν είναι;

Επιπρόσθετα, το εμπρός φανάρι βρίσκεται πλέον μέσα σε ένα μαύρο-ματ κυκλικό πλαίσιο, με το ίδιο χρώμα να έχει την τιμητική του στην Scout Bobber. Άλλωστε, προσθέτει ‘πόντους’ αγριάδας στη μοτοσυκλέτα της Indian και οι άνθρωποι που την δημιούργησαν ήθελαν ακριβώς αυτό. Έτσι, στις τέσσερις διαθέσιμες χρωματικές επιλογές που υπάρχουν (μαύρο, κόκκινο, ανοιχτό γκρί και χακί), οι διαφοροποιήσεις γίνονται μόνο στα φτερά και το τεπόζιτο.

Σε αυτό συναντούμε νέα λογότυπα της Indian, ενώ λίγο πιο πίσω, η σέλα, είναι ‘ντυμένη’ με αληθινό δέρμα. Τέλος, αλλαγές παρατηρούνται και στα καπάκια του κινητήρα τα οποία είναι πλέον πιο μικρά, ενώ οι εξατμίσεις φέρουν αεριζόμενα καλλύματα.

Η τιμή της νέας Indian Scout Bobber θα ανακοινωθεί αργότερα μέσα στη χρονιά, μαζί με την ανακοίνωση της τελικής ημερομηνίας διάθεσής της προς πώληση. Όσο για τους καθρέπτες, για την Ευρωπαϊκή αγορά ‘μετακομίζουν’ σε μια πιο συμβατική θέση πάνω στο τιμόνι, ενώ για τις δύο αγορές (Αμερικάνικη-Ευρωπαϊκή) θα υπάρχει διαφοροποίηση και στη βάση της πινακίδας.

Παρουσίαση - Indian Scout Bobber 2018
Η Indian Scout Bobber έχει βάρος που φθάνει τα 255kg γεμάτη. Σίγουρα ο όγκος της δίνει την εντύπωση ότι ζυγίζει περισσότερο