Valentino Rossi τέλος μιας εποχής

Ο Fabio Quartararo κέρδισε τον τίτλο του MotoGP 2021, ο Bagnaia κέρδισε τις εντυπώσεις αυτός όμως που μπορεί να ανακηρυχθεί αναβάτης όχι μόνο του μήνα αλλά και της χρονιάς δεν είναι άλλος από τον Valentino Rossi.

Ο «Γιατρός» στα 42 του κρέμασε τα γάντια και το κράνος του MotoGP. Τελειώνει λοιπόν μια εποχή. Κλείνει το πιο μεγάλο κεφάλαιο, μέχρι σήμερα, στην ιστορία του MotoGP.  Τα κατορθώματα του στην πίστα γνωστά. 26 χρόνια καριέρα, 9 τίτλοι, ο μόνος αναβάτης που κέρδισε τίτλους στα 125cc, στα 250cc και στα 500cc, καθώς και πολλά άλλα.

Εμείς δεν θα σταθούμε στα ρεκόρ του Rossi αλλά σε αυτό που κατάφερε εκτός πίστας. Ο Valentino Rossi είναι ο πιο δημοφιλής αναβάτης που πέρασε από το MotoGP. Αν πεις σε κάποιο που δεν ασχολείται με το MotoGP  το όνομα Valentino Rossi κατά πάσα πιθανότητα θα το γνωρίζει. Κάποιοι θα πουν ότι αυτό οφείλεται στους τίτλους και τις επιδόσεις του. Σε κάποιο βαθμό αυτό ισχύει αλλά υπάρχουν και αρκετά άλλα που κάνουν τον Ρόσσι τόσο δημοφιλή.

Ο Valentino Rossi είχε φέρει μια νέα πνοή στο MotoGP. Είναι άνθρωπος που απολαμβάνει αυτό που κάνει και το έδειχνε. Φαινόταν στο πρόσωπο του, στις κινήσεις του και ο κόσμος το αντιλαμβανόταν και το ένοιωθε. Πολλοί είναι αυτοί που αγωνίζονται για να κερδίσουν χωρίς να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν. Οι περισσότεροι το βλέπουν σαν δουλειά. Ο Rossi αγαπούσε αυτό που έκανε, για αυτό το έκανε καλύτερα από όλους. Ήταν ανθρώπινος, δεν ήταν ένα ρομπότ που έπαιρνε νίκες.

Ο Rossi διεκδικούσε την νίκη απολαμβάνοντας τον αγώνα, και σε συνδυασμό με τον αυθορμητισμό του και την ωραία τρέλα που κουβαλά, κατάφερνε να δίνει στους θεατές το θέαμα που θέλουν. Μέρος του θεάματος ήταν και τα γραφικά στο κράνος και τις στολές που λάνσαρε. Τα βήματα του τα ακολούθησαν και άλλοι αλλά δεν κατάφεραν να έχουν αυτή την επαφή που είχε με το κοινό.

Εκτός όμως από το θέαμα είχε το θάρρος και την δύναμη να μιλά όταν πίστευε ότι κάτι δεν ήταν σωστό. Κατάφερε να πετύχει πολλά σε ότι αφορά την ασφάλεια των αναβατών ιδίως σε θέμα στολών. Είναι μια προσωπικότητα που άφησε το στίγμα του στο MotoGP, και ο κόσμος το έβλεπε και το εκτιμούσε.

Μπορεί να βρεθούν οι αναβάτες που θα πάρουν περισσότερους τίτλους, που θα σπάσουν τα ρεκόρ του, αλλά αμφιβάλλω αν θα βρεθεί κάποιος που να έχει τόση δημοτικότητα και τόση αγάπη από τον κόσμο.

Ο Γιατρός μας πρόσφερε αλησμόνητες στιγμές. Μπορεί να μην ξανατρέξει, αλλά δεν θα απομακρυνθεί από το MotoGP. Από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται και η δική του ομάδα, η VR46. Επίσης να μην ξεχνούμε ότι εννέα από τους αναβάτες που αγωνίστηκαν φέτος ήταν μαθητές του.

Ευχαριστούμε Vale.