Μια ειδική Honda CBR1000RR από δύο ξεχωριστές γυναίκες

Οι αγωνιζόμενες στο BSB και το TT, Jenny Tinmouth και Maria Costello, αποκάλυψαν στο Goodwood Festival of Speed μια Honda CBR1000RR ‘ντυμένη’ κάπως… διαφορετικά. Οι δύο γυναίκες συμβάλλουν με αυτή τους την προσπάθεια στη φιλανθρωπική οργάνωση ‘Dare to be Different’.

Η οργάνωση Dare to be Different έχει στηθεί ώστε να βοηθήσει και αναδείξει ταλαντούχα κορίτσια στον μηχανοκίνητο κόσμο, σε έναν τομέα όπου είναι ξεκάθαρα ανδροκρατούμενος.

Η Honda προσφέρθηκε να υποστηρίξει την ιδέα, παρέχοντας τις μοτοσυκλέτες που θα βοηθήσουν την προώθηση της φιλανθρωπίας μέσα στο έτος, κάνοντας αρχή με την ανάβαση στο εμβληματικό λόφο του Goodwood.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα βοηθήσουμε αυτή την εκστρατεία,» ξεκίνησε να λέει ο David Rogers, ο υπεύθυνος δημοσιών σχέσεων της Honda. «Πάντα ψάχνουμε τρόπους που προωθούν την ισότητα και αναδεικνύουν ευκαιρίες.

«H Jenny Tinmouth αγωνίστηκε μαζί μας για δύο ολόκληρες χρονιές στη ομάδα μας του BSB και θα συνεχίσει με την ανάμειξή της το 2017, ως πρέσβης.»

Η φιλανθρωπία θέλει να εδραιωθεί ως ορόσημο για τη βοήθεια γυναικών και κοριτσιών, ώστε να αναμειχθούν περισσότερο με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Honda CBR1000RR Dare To Be Different
Η Honda CBR1000RR της φιλανθρωπικής οργάνωσης Dare To Be Different

Θέλει να προωθήσει ταλέντα, να εμψυχώσει και να εμπνεύσει το ασθενές φύλο, ώστε να αντιληφθούν ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Και όταν αναφερόμαστε στην εμπλοκή γυναικών με το συγκεκριμένο τομέα, εννοούμε περισσότερες γυναίκες συμμετέχοντες στις πίστες αλλά και γενικότερα στις διοργανώτριες αρχές, τις υποδομές του αθλήματος.

Η οργάνωση στήθηκε μόλις ένα χρόνο πριν από την Susie Wolff σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ η ιδέα της ανάδειξης γυναικίων ταλέντων την καθιέρωσε πολύ σύντομα στα μάτια του κόσμου.

«Είμαι πολύ περήφανη που βλέπω τη Honda CBR1000RR να ανεβαίνει το φημισμένο Λόφο του Goodwood στα χρώματα της Dare To Be Differerent,» δήλωσε η Wolff. «Αυτή είναι μια πολύ ειδική στιγμή για εμάς καθώς αγκαλιάζουμε τον κόσμο των δύο τροχών όπως και των τεσσάρων.»

Ως πρέσβειρες της φιλανθρωπίας ανακοινώθηκαν οι Costello και Tinmouth, καθώς με την εμπλοκή τους και την εμπειρία τους από τα αγωνιστικά δρώμενα θα μπορέσουν να εμπνεύσουν και να καθοδηγήσουν τις μελλοντικές γυναίκες-αναβάτες.

Honda CBR1000RR Dare To Be Different Jenny Tinmouth και Maria Costello
Οι πρέσβειρες του Dare To Be Different, Jenny Tinmouth και Maria Costello