Φυλάκιση αναβάτη για επικίνδυνη οδήγηση

Η οδήγηση μοτοσυκλέτας χαρίζει σε εμάς τους αναβάτες μια ξεχωριστή αίσθηση που μας ενθουσιάζει. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι μπορούμε να δείχνουμε αυτόν μας τον ‘ενθουσιασμό’ κάνοντας επικίνδυνα πράγματα στο δρόμο, όπως σούζες ή οδηγώντας με μεγάλη ταχύτητα ανάμεσα σε άλλα οχήματα ή πεζούς.

Η αλήθεια είναι ότι λίγο-πολύ όλοι έχουμε παρανομήσει κάποια φορά με την οδήγησή μας στο δρόμο, παρ’ όλα αυτά στην περίπτωση του Pawel Zietowski τα πράγματα είναι αρκετά ‘τραβηγμένα’.

Ο αναβάτης της Yamaha R6 βιντεοσκοπήθηκε να κάνει σούζες, να χρησιμοποιεί το κινητό του για να βγάλει φωτογραφίες, να οδηγεί όρθιος χωρίς χέρια και να επιταχύνει με μεγάλη ταχύτητα – όλα τα παραπάνω σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας της Μεγάλης Βρετανίας.

Με τις παραπάνω κατηγορίες ο παραβάτης συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, όπου κρίθηκε ένοχος. Όσο για την ποινή του; Οκτώ μήνες φυλάκισης και 28 μήνες απαγόρευση οδήγησης είναι μια ποινή που σίγουρα θα κάνουν τον Zietowski να σκεφτεί δύο φορές πριν κάνει ξανά τα ίδια.

Μπορεί αυτό το περιστατικό να έγινε στην Μεγάλη Βρετανία, το σημαντικό όμως είναι να παραδειγματιστούμε όλοι μας από την απόφαση του δικαστηρίου του Staffordshire. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι εκτός του ότι η επικίνδυνη οδήγηση μπορεί να προξενήσει ατύχημα που ίσως έχει περισσότερους από έναν αποδέκτες (αυτό είναι και το σημαντικότερο), μπορεί να μας οδηγήσει και πίσω από ένα κελί.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Αστυνομία σε διάφορες χώρες (π.χ. Αυστραλία) χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα ώστε να προβαίνει σε συλλήψεις επικίνδυνων οδηγών που ποστάρουν ανάλογο φωτογραφικό υλικό. Για αυτό, καλό θα είναι πριν αποφασίσουμε να γίνουμε επικίνδυνοι με την οδήγησή μας να το σκεφτόμαστε παραπάνω από μία φορές.

Στο κάτω-κάτω, αν η επιθυμία της εξεύρεσης των ορίων μας είναι κάτι που ‘γυρίζει’ συνεχώς στο μυαλό μας, υπάρχουν και οι πίστες. Τα πράγματα εκεί είναι και πιο ασφαλή και σίγουρα κανείς δεν πρόκειται να σε βάλει φυλακή.

Δείτε το video: