Concept – Honda CB500S Scrambler από την Mad Industries και την Lossa Engineering

Όταν ένα concept αναγράφει επάνω του τη λέξη ‘MAD’, γνωρίζεις εξ’ αρχής ότι κάτι δεν πάει καλά. Για να ακριβολογούμε, από αυτό και μόνο το στοιχείο μπορείς να γνωρίζεις την ιδιοσυγκρασία του δημιουργού ή τον τελικό στόχο του αποτελέσματος.

Και όσο και αν προσπαθείς να βρεις την αιτιολογία πίσω από την κατασκευή αυτής της – ομολογουμένως – ξεχωριστής δημιουργίας των Mad Industries και Lossa Engineering, η αλήθεια είναι ότι η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία· η αγάπη για τη δημιουργία, έξω από κάθε τι συμβατικό.

Honda CB500S Scrambler
To concept Honda CB500S Scrambler των Mad Industries και Lossa Engineering

Οι δύο εταιρείες εκκίνησαν αυτό τους το project με μία Honda CB500F του 2016, έχοντας σκοπό να φτιάξουν μια μοτοσυκλέτα Scrambler πάνω σε μια ‘φρέσκια’ βάση. Τις πρώτες αλλαγές τις δέχθηκε το υποπλαίσιο, το οποίο τροποποιήθηκε για να φιλοξενήσει την νέα σέλα.

Μικροαλλαγές υπάρχουν και σε άλλα σημεία του σκελετού, όμως η μεγάλη διαφορά έχει γίνει στο εμπρός μέρος. Το concept φέρει ένα Big Piston USD πηρούνι 41mm της Showa, το οποίο έρχεται σετ με ένα ζευγάρι ακτινικές δαγκάνες – όλα από Honda CBR600RR!

Αυτά τα δύο μέρη – εκτός από το εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα που προσδίδουν – έχουν και πρακτικό ρόλο, καθώς αυτή η CB500 φαίνεται να διαθέτει τα καλύτερα φρένα και το καλύτερο πηρούνι που έχουμε δει σε τέτοια μοτοσυκλέτα!

Οι χυτοί αλουμινένιοι τροχοί της βασικής έκδοσης έδωσαν πλέον τη θέση τους σε ένα ζευγάρι της Ridewright Wheels, η οποία κατασκεύασε δύο ειδικούς για την περίσταση τροχούς με 40 ακτίνες για τον καθένα. Τα στεφάνια είναι βαμμένα μαύρα και οι ακτίνες χρυσές, συνάδοντας με αυτόν τον τρόπο με την χρωματική επιλογή που δώθηκε στη μοτοσυκλέτα.

Όσο για την εξάτμιση, είμαστε κάπως περίεργοι να ακούσουμε το ηχητικό αποτέλεσμα, καθώς η απόληξή της είναι ένα πολύ μικρό, κυλινδρικό τελικό, αρκετά κοντύτερο από το εργοστασιακό που έχει τοποθετήσει η Honda.

Λοιπόν, πως σας φαίνεται;

To concept Honda CB500S Scrambler των Mad Industries και Lossa Engineering