Matthias Walkner – Rally Dakar – Week 4 2018

Άλλο ένα Rally Dakar ολοκληρώθηκε. Για την ακρίβεια, ολοκληρώθηκε η 40στη έκδοση του περίφημου αυτού αγώνα, ενός αγώνα που για το 2018 μας χάρισε για άλλη μια φορά αμέτρητες συγκινήσεις, ανατροπές και έναν σπουδαίο νικητή. Έναν νικητή που οι συντάκτες μας ανέδειξαν ως τον αναβάτη της 4ης εβδομάδας του 2018.

Ο Matthias Walkner, στα 31 του χρόνια, κατάφερε να περάσει στο πάνθεον των αναβατών που έχουν κερδίσει τον δυσκολότερο ετήσιο αγώνα του κόσμου, το Rally Dakar. Για να φτάσει σε αυτό του το επίτευγμα o επίσημος αναβάτης της KTM έπρεπε να οδηγήσει σταθερά και με την απαιτούμενη ταχύτητα, η οποία μπορεί να μην ήταν η κορυφαία, ήταν όμως αρκετή για να τον κάνει να αποφύγει τα λάθη και να του δώσει τη νίκη.

Προερχόμενος από έναν Παγκόσμιο Τίτλο στην MX3 (2012), ένα Παγκόσμιο Τίτλο στο πρωτάθλημα Cross Countries (2015) και δύο σημαντικές νίκες στο Sardegna Rally Race (2015) και Rallye OiLibya du Maroc (2017), ο Walkner ήταν φέτος έτοιμος για τη νίκη.

Στην 4η του προσπάθεια στο Rally Dakar και έχοντας στο παλμαρέ του 2 εγκαταλείψεις και μία 2η θέση πέρυσι, ο αναβάτης της KTM κατάφερε φέτος να βγει νικητής από τις δύσκολες διαδρομές του Περού, της Βολιβίας και της Αργεντινής.

Με αυτή του την επιτυχία ο Αυστριακός έδωσε στην KTM την 17η συνεχόμενη νίκη της στο θεσμό, δίνοντας διπλή χαρά στους συμπατριώτες του που τον είδαν να κερδίζει με μια Αυστριακή μοτοσυκλέτα!

Well done Matthias!