Νεόφυτος Τσαγγαράς – 28/1/2018

Κάθε μέρα, συνήθως μετά τη δουλειά, κάθεσαι στον καναπέ και ανοίγεις την τηλεόραση. Κατά τη διάρκεια του zapping – ιδίως το απόγευμα – «πέφτεις» πάνω στις ειδήσεις και σχεδόν κάθε μέρα ακούς για ένα τροχαίο περιστατικό. Δυστυχώς, είναι σύνηθες το φαινόμενο στο νησί. Χθες ήταν άλλη μια μέρα με τροχαίο. Ήταν η μέρα που «έφυγε» ο Νεόφυτος.

Ο 16χρονος από την Γεροσκήπου πραγματοποίησε χθες την τελευταία του βόλτα, άλλη μια βόλτα με ρόδες, όπως το συνήθιζε. Μεγαλωμένος σε οικογένεια πρωταθλητών του Κυπριακού motocross, ο Νεόφυτος Τσαγγαράς δεν θα μπορούσε να μην αποκτήσει το «μικρόβιο» της αγάπης για τα οχήματα.

Για τον ίδιο λόγο ακολούθησε και ο ίδιος το δρόμο του πρωταθλητισμού και συμμετείχε στο Παγκύπριο πρωτάθλημα motocross, ενώ φέτος αγωνιζόταν στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία MX2.

Με την οικογένεια Τσαγγαρά να «κατεβαίνει» σύσσωμη σε κάθε Γύρο του πρωταθλήματος, ο Νεόφυτος ήταν μέλος μιας αγωνιστικής παράδοσης του τόπου και ας ήταν μόλις 16 ετών. Ένα παιδί χαμογελαστό που το αγαπούσε όλος ο κόσμος, αγάπη που φάνηκε σε μεγάλες δόσεις από την πρώτη κιόλας στιγμή της αναγγελίας του θανάτου του νεαρού αναβάτη.

Οι σκέψεις για το τι έγινε, πως έγινε, είναι πολλές. Δεν θα σταθούμε όμως εκεί. Εκεί που πρέπει να σταθούμε είναι στο γεγονός ότι «χάθηκε» ακόμη ένα νεαρό παιδί μόλις 16 ετών, που είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Να τη ζήσει και να τη γευτεί.

 

Καλό Παράδεισο Νεόφυτε,

είμαστε σίγουροι ότι εκεί που θα πας θα συνεχίσεις όπως πάντα να αγωνίζεσαι.

#411


Τα θερμά μας συλληπητήρια στην οικογένεια Τσαγγαρά και τους φίλους του Νεόφυτου.