Η 47moto δημιουργεί την ξεχωριστή Mosquito με τα 250 ‘γυμνά’ κυβικά

Η 47moto αποκάλυψε τα σχέδιά της για μια σειρά μοτοσυκλετών χωρητικότητας 250cc, με την ‘ναυαρχίδα’ της να φέρει naked στυλ και το όνομα Mosquito.

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν, η κατηγορία του ενός τετάρτου του λίτρου αποκτά ολοένα και περισσότερους φίλους. Χαμηλό βάρος, ικανοποιητική δύναμη, ευκολία στην οδήγηση, προσιτή τιμή και σύγχρονο στυλ, είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα που μπορεί να εκμεταλλευτεί κάθε τύπος αναβάτη.

Οι προτάσεις που έχουμε δει ως τώρα είναι πάρα πολλές, με τις μεγάλες Ιαπωνικές, Ευρωπαϊκές αλλά και Κινέζικες φίρμες να παρουσιάζουν διάφορα μοντέλα προς τέρψην του αγοραστικού κοινού. Ποιός δεν θα ήθελε άλλωστε πολλές και διαφορετικές επιλογές για την επόμενη αγορά του;

47moto Mosquito left
Παρ’ όλο που οι ομοιότητες με την Sym Wolf 250 είναι εμφανείς, εντούτοις η μοτοσυκλέτα της 47moto καταφέρνει να ξεχωρίζει

Η 47moto από τη μεριά της αποκάλυψε τη δική της πρόταση, μπαίνοντας δυναμικά στο ‘παιχνίδι’ της κατηγορίας. Αρχικά η εταιρεία θα λανσάρει τις μοτοσυκλέτες της στην Αμερικάνικη αγορά, όμως αργότερα ίσως δούμε την Mosquito να περνά τον Ατλαντικό Ωκεανό για μια ‘καριέρα’ και στην Ευρώπη.

Τι το διαφορετικό έχει όμως να προσφέρει η 47moto στην συγκεκριμένη αγορά; Αρχικά εμφάνιση και στυλ, το οποίο επιμελείται ο πρώην διευθυντής σχεδίου της Buel, Mike Samarzja. Η νέα Mosquito έχει ‘κάτι’ από το στυλ της Buell Lightning S1 που είδαμε πριν από σχεδόν 20 χρόνια, το οποίο ‘παντρεύεται’ με το σήμερα και το look της Sym Wolf 250.

«Μα», θα πείτε, «Πως μπήκε η Sym στην εξίσωση;» Η Ταϊβανέζικη εταιρεία λοιπόν θα είναι η κύρια ‘δότης’ της 47moto, καθώς η τελευταία θα εισάγει και θα ‘ξεγυμνώνει’ τις Wolf, στήνοντας γύρω τους τις Mosquito. Όπως είναι φυσικό, πολλά από τα μέρη της Wolf θα περνούν αυτούσια στις Αμερικάνικες μοτοσυκλέτες, οι οποίες θα φέρουν και τον ίδιο υδρόψυκτο, τετραβάλβιδο κινητήρα των 250cc.

Ίδια θα παραμείνουν τα φρένα αλλά και οι τροχοί, από εκεί και πέρα όμως η Mosquito θα είναι εντελώς νέα και στα μέρη που απομένουν η 47moto θα προσπαθήσει να κάνει τη διαφορά. Και εκεί που επέλεξε να κάνει τη διαφορά η εταιρεία, φαίνεται πως πέτυχε διάνα.

47moto Mosquito 2018
Όμορφη η πίσω όψη της 47moto Mosquito, τα ογκώδη φλας όμως ‘φωνάζουν’ για αφαίρεση

Η προσπάθεια του κατασκευαστή έχει επικεντρωθεί στην απόλυτη ρύθμιση της μοτοσυκλέτας στον εκάστοτε χρήστη, καθώς το πλαίσιο και οι βάσεις του δίνουν τη δυνατότητα στον αναβάτη να ρυθμίσει τα μαρσπιέ, το τιμόνι αλλά και το ύψος οδήγησης, χωρίς να χρειαστεί να αλλοιώσει τη διαδρομή των αναρτήσεων.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις κάνουν την πρόταση της 47moto ιδανική για κάθε αναβάτη, καθώς η νέα μοτοσυκλέτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πλήρη άνεση τόσο από νέους, όσο και από πιο έμπειρους αλλά και αναβάτες του ασθενούς φύλου, χωρίς επιπρόσθετα έξοδα.

Αυτή είναι μια εξαιρετική έμπνευση από τους σχεδιαστές της εταιρείας, καθώς διευρύνουν το αγοραστικό κοινό της πρότασής τους σε μεγάλο βαθμό, κάνοντας την Mosquito προσιτή για τον καθένα. Από άποψης κόστους δεν είναι και η οικονομικότερη πρόταση, καθώς στην Αμερική θα κοστίζει $4.995 (χωρίς ABS), την ώρα που η Honda CB300F κοστίζει $4.149 και $4.649 με το ABS και η KTM Duke 390 5.299.

Για το τέλος αφήσαμε ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο της μοτοσυκλέτας, καθώς η 47moto αναφέρει ότι το σύστημα μετάδοσης της κίνησης είναι πιστοποιημένο από το C.A.R.B. για το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό μόλυνσης του περιβάλλοντος (SLPV – Super Low Polluting Vehicle), το οποίο παράγεται σε εργοστάσιο που δεν δημιουργεί απόβλητα.

Επιπρόσθετα οι Αμερικανοί τονίζουν ακόμη περισσότερο την οικολογική ‘συνείδηση’ του μοντέλου, καθώς αναφέρουν ότι ο ηλεκτρονικός ψεκασμός καυσίμου μειώνει τη ρύπανση κατά 30%, αυξάνει την απόδοση καυσίμου κατά 15%, την ισχύ και την επιτάχυνση κατά 8+%, και την τελική ταχύτητα +5%.

Οι περγαμηνές για την επιτυχία του μοντέλου πάντως υπάρχουν, καθώς η Mosquito εκτός από στυλ προσφέρει και καινοτομίες που δεν συναντούμε ακόμη και σε μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι εμείς θα θέλαμε να τη δούμε και στην Ευρωπαϊκή αγορά και να την οδηγήσουμε, καθώς φαίνεται πως μιλάμε για μια μοναδική στο είδος της μοτοσυκλέτα.