MotoGP – Rossi – 30 με 40 ημέρες εκτός σύμφωνα με τον χειρουργό του

Ο Valentino Rossi υπεβλήθη σε εγχείρηση χθες το βράδυ, στο πόδι το οποίο τραυμάτισε άσχημα σε ατύχημα που είχε σε αγώνα enduro χθες. Σήμερα και έπειτα από την εγχείρηση, ο χειρουργός του Ιταλού αναφέρει ότι θα χρειαστεί 30 με 40 ημέρες ξεκούρασης.

Ο τραυματισμός του Rossi εντοπίστηκε στην κνήμη και την περόνη του δεξιού του ποδιού, με τον αναβάτη να χειρουργείται αργά χθες το βράδυ σε μια διαδικασία που διήρκησε μία ώρα. Η διαδικασία σύμφωνα με τον Dr Raffaele Pascarella ήταν εξαιρετικά επιτυχής.

«Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι ο Valentino είναι καλά και αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα για όλους μας,» ανέφερε ο Pascarella σε συνέντευξη τύπου σήμερα.

«Νομίζω ότι θα χρειαστεί σίγουρα 30 με 40 ημέρες ξεκούρασες και τότε θα αξιολογήσουμε μαζί τις επόμενες εβδομάδες για το πως θα προχωρήσουμε

Το χρονικό διάστημα που αναφέρει ο Dr Pascarella θέτει αυτόματα τον Rossi εκτός για τα Grand Prix σε Misano και Aragon, ενώ η συμμετοχή του στα διαδοχικά GP σε Motegi, Phillip Island και Sepang θα αποφασιστεί ανάλογα με την πρόοδο της υγείας του.

Όσο για τον παλιό τραυματισμό που είχε ο ‘Γιατρός’ στο ίδιο σημείο πριν από επτά χρόνια στο Mugello, ο χειρούργος ανέφερε: «Δεν είναι κακό που το κάναμε στο ίδιο πόδι, είναι μια διαφορετική κλινική ιστορία

Ο Rossi βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις 26 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Andrea Dovizioso. Αυτή τη στιγμή η Yamaha ίσως σκέφτεται ήδη τον αναβάτη που θα αντικαταστήσει τον Ιταλό στη σέλα της M1, τουλάχιστον για τους επόμενους δύο Γύρους.

Πάντως, ο Ιταλός πριν το ατύχημά του είχε εκδηλώσει την επιθυμία του να δει έναν εκ των δύο αναβατών της Tech 3 στη σέλα της φετινής μοτοσυκλέτας, έτσι ίσως δούμε τον Johann Zarco ή τον Jonas Folger να δοκιμάζει τις δυνάμεις του φορώντας τα ‘μπλε’.

Αναμένουμε σύντομα τις εξελίξεις.