MotoGP – Το line-up του 2018 έως τώρα!

Οι μεγάλες ομάδες έμειναν σταθερές, οι υπόλοιπες υπογραφές ‘έπεσαν’ και κάπως έτσι φτάνουμε στο κατά 99% ολοκληρωμένο grid του 2018. Ένα grid που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς το MotoGP του 2018 θα ‘μυρίζει’ πιο… Moto2 από ποτέ!

Repsol Honda, Movistar Yamaha, Ducati Team, Suzuki Ecstar και Red Bull KTM είναι οι πέντε από τις συνολικά έξι εργοστασιακές ομάδες που θα διατηρήσουν το ίδιο δίδυμο αναβατών και για την νέα αγωνιστική χρονιά.

Η μοναδική εργοστασιακή ομάδα που θα συμμετέχει με αλλαγή στο line-up της είναι η Aprilia Racing Team Gresini, η οποία θα έχει στις τάξεις της τον ταχύτατο Aleix Espargaro αλλά και τον Scott Redding, ο οποίος αποχώρησε από την Octo Pramac Ducati.

Ουσιαστικά, οι μεγάλες ‘ανακατατάξεις’, ήρθαν στις δορυφορικές ομάδες. Αρχικά, να πούμε ότι το φετινό εντυπωσιακό δίδυμο της Yamaha Tech 3 του Herve Poncharal παραμένει ως έχει, με τους Johann Zarco και Jonas Folger να παραμένουν στις θέσεις τους.

Άγνωστο παραμένει το πως θα διαχειριστεί την κατάσταση η Yamaha, καθώς, γνωρίζοντας τη μεγάλη δυναμική της δορυφορικής της ομάδας, ίσως την ενισχύσει με περισσότερη υποστήριξη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ήδη δίνει περισσότερη σημασία στους δύο rookie, παραχωρώντας τους για το GP του Silverstone τα fairing με τα ενσωματωμένα winglet που παρουσιάσθηκαν φέτος και τα οποία χρησιμοποιούσαν ως τώρα μόνο οι αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας.

Στη θέση του παραμένει και το δίδυμο αναβατών του Aspar, με τους Alvaro Bautista και Karel Abraham να συνεχίζουν με τις μοτοσυκλέτες της Ducati.

Περνώντας στην δεύτερη πιο σπουδαία δορυφορική ομάδα, βλέπουμε ότι η ομάδα του Lucio Cecchinello αποκτά για το 2018 και δεύτερο αναβάτη. Με τον Cal Crutchlow να υπογράφει απ’ ευθείας συμβόλαιο με την Honda, ο δρόμος άνοιξε για την απόκτηση ενός ακόμη οδηγού για την LCR Honda. Ο Takaaki Nakagami λοιπόν – με τις ευλογίες τόσο της Honda όσο και της Dorna – ανεβαίνει ‘σκαλοπάτι’ τη νέα χρονιά, αφήνοντας τη Moto2 για τα ‘μεγάλα σαλόνια’.

Έπειτα, αλλαγές υπάρχουν και στο δίδυμο της Octo Pramac Ducati, καθώς ο Jack Miller δεν δίστασε να αφήσει το εργοστασιακό συμβόλαιο που είχε (ως τώρα) με τη Honda για χάρη μιας καλύτερης μοτοσυκλέτας. Πόσο καλύτερα θα είναι στη Ducati; Αυτό ούτε ο ίδιος το ξέρει, όμως ευελπιστεί σε καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που πέτυχε με την Honda RC213V.

Ο Danilo Petrucci παραμένει στη θέση του για το 2018, με τις πολύ δυνατές φετινές εμφανίσεις του να τον εδραιώνουν για τα καλά τόσο στην οικογένεια της Ducati, όσο και στους φανατικούς φίλους των ‘κόκκινων’.

Ολοκληρωτικές αλλαγές υπάρχουν στην ομάδα Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Honda, καθώς οι Βέλγοι ακολουθούν τη νέα χρονιά μια συνταγή αλά… Tech 3. Για το 2017 η Γαλλική ομάδα πήρε τον πρωταθλητή του 2016 στη Moto2, ‘παρέα’ με έναν εκ των πρωταγωνιστών της ίδιας κατηγορίας – με τα αποτελέσματα ως τώρα να είναι εντυπωσιακά.

Το ίδιο θέλει να κάνει και η ομάδα του Marc van der Straten, καθώς τη νέα χρονιά θα έχει στη διάθεσή της το δίδυμο που κυνηγά τον Παγκόσμιο Τίτλο του 2017 στη Moto2. Οι Franco Morbidelli και Thomas Luthi μπορεί να μάχονται ως τώρα για τον Τίτλο, όμως το 2018 θα τους βρει στα ίδια box με κοινό στόχο· τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την ομάδα Marc VDS.

Τέλος, η Avintia Ducati έχει ανακοινώσει ως τώρα μόνο τον Tito Rabat, καθώς ο Ισπανός, πρώην πρωταθλητής της μεσαίας κατηγορίας, έχασε τη θέση του από την ομάδα που εκπροσωπούσε τα τελευταία δύο χρόνια. Ο δεύτερος αναβάτης της ομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Αναλυτικότερα το grid της νέας χρονιάς, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα:

Ομάδα Αναβάτες
Repsol Honda Team  Marc Marquez

 Dani Pedrosa

Movistar Yamaha MotoGP  Valentino Rossi

 Maverick Vinales

Ducati Team  Andrea Dovizioso

 Jorge Lorenzo

Team SUZUKI ECSTAR  Andrea Iannone

 Alex Rins

Aprilia Racing Team Gresini  Aleix Espargaro

 Scott Redding

Red Bull KTM Factory Racing  Pol Espargaro

 Bradley Smith

LCR Honda  Cal Crutchlow

 Takaaki Nakagami

EG 0,0 Marc VDS  Franco Morbidelli

 Thomas Luthi

Monster Yamaha Tech 3  Johann Zarco

 Jonas Folger

OCTO Pramac Racing  Danilo Petrucci

 Jack Miller

Pull&Bear Aspar Team  Alvaro Bautista

 Karel Abraham

Reale Avintia Racing  Tito Rabat

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη