Video – Μια ματιά στο ηλεκτροκίνητο παρόν και μέλλον των αγώνων

Μια μοτοσυκλέτα που αγωνίζεται ήδη, μας δίνει την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε το μέλλον των ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών στα Grand Prix. Και μάλιστα, σε μια πίστα που διεξάγει παραδοσιακά αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η Mugen Shinden Roku είναι ίσως η μοναδική μοτοσυκλέτα που λαμβάνει μέρος στην Ημέρα Ευχαριστιών της Honda, χωρίς να φέρει το περίφημο φτερό στο τεπόζιτο ή τα fairing της. Άλλωστε, η Mugen ανήκει κυριολεκτικά στην οικογένεια της Honda, μιας και έχει ιδρυθεί από τον υιό του Soichiro Honda, Hirotoshi.

Η Ιαπωνική μοτοσυκλέτα αγωνίζεται στον αγώνα TT-Zero του Isle of Man με τεράστια επιτυχία, καθώς καταφέρνει εδώ και τέσσερα χρόνια να κερδίζει ανελλιπώς. Το 2017 έλαβε μέρος και στην ετήσια εκδήλωση της Honda στο Motegi, δίνοντας τη δική της, ξεχωριστή νότα ανάμεσα στα πολλά mini-event που είχε ετοιμάσει η εταιρεία.

Με τον γνωστό από τη συμμετοχή του στα Grand Prix, Hiroshi Aoyama, να αναλαμβάνει την οδήγηση της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη «γεύση» για το πως θα ακούγονται οι ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες που θα πατήσουν τις ρόδες τους σε μια πίστα του MotoGP.

Και, παρά το γεγονός ότι η Mugen έχασε την ευκαιρία να προμηθεύει αυτή τους κινητήρες του Moto-e World Cup το 2019 (θυμηθείτε εδώ), αυτό που θα δείτε στο παρακάτω video δεν θα δείχνει (και δεν θα ακούγεται!) πολύ διαφορετικά σε 1 χρόνο.

Δείτε το video!