MotoGP – Rossi – ‘Πρόβλημα’ ο Morbidelli για το MotoGP!

Ο πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος της Moto2 και ‘μαθητής’ της Ακαδημίας Αναβατών VR46, Franco Morbidelli, θα μεταπηδήσει για το 2018 στο MotoGP, όντας ο πρώτος αναβάτης που θα καταφέρει κάτι ανάλογο υπό την εποπτεία του Valentino Rossi.

Ο Ιταλός αναβάτης υπέγραψε με την ομάδα της Marc VDS Honda για το μεγάλο βήμα προς την μεγάλη κατηγορία των Grand Prix, ενώ φέτος πρωταγωνιστεί στη μεσαία κατηγορία, όντας το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Valentino Rossi έχει δώσει ήδη τις μάχες του με τον νεαρό αναβάτη, καθώς οι δυο τους προπονούνται μαζί στα πλαίσια ανάπτυξης των αναβατών της Ακαδημίας VR46. Τι γνώμη έχει όμως ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής για τον αναβάτη του;

«Γνωρίζω τον Franco εδώ και αρκετό καιρό. Νομίζω ότι ήταν ένας από τους πρώτους αναβάτες στην Ακαδημία Αναβατών,» ξεκίνησε να λέει ο Rossi. «Η μητέρα του είναι από τη Βραζιλία, ο πατέρας του από τη Ρώμη.

Valentino Rossi training with Franco Morbidelli - VR46 Academy
Rossi και Morbidelli έχουν βρεθεί ήδη αντιμέτωποι στο Ράντσο του πρώτου, εκεί που προπονούνται όλοι οι αναβάτες της Ακαδημίας VR46

«Όμως ο πατέρας του ήταν πρώην αναβάτης που μετακόμισε στην Tavullia (τη γενέτειρα του Rossi), επειδή ήθελε να βάλει τον Franco σε μια καλή θέση ώστε να τον κάνει αναβάτη.

«Ο πατέρας του Franco πήγε στον Graziano (τον πατέρα του Rossi) και του είπε, ‘είναι πιθανό να βοηθήσουμε τον Franco‘; Έτσι η πρώτη φορά που είδα τον Franco ήταν με τον πατέρα μου, πολύ καιρό πριν, και ξεκίνησε να προπονείται μαζί μου και με τον Marco Simoncelli σε ένα 450. Από εκείνη τη στιγμή γίναμε φίλοι.

«Θεωρώ ότι έχει μεγάλη προοπτική. Έχει ένα σπουδαίο ταλέντο και μπορεί να τα πάει πολύ καλά. Αυτή τη χρονιά το απέδειξε αρκετά. Όταν προπονούμαστε μαζί, είναι ένα μεγάλο ‘πρόβλημα’, πάντοτε. Έτσι νομίζω ότι θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για όλους στο MotoGP!»