Aurora Hellfire OZ26 – Η μοτοσυκλέτα με τον V8 κινητήρα και τους 417hp!

Δεν χρειάζονται και πολλά να μαντέψεις όταν ακούς το όνομά της. Hellfire (φωτιά της Κολάσεως). Η μοτοσυκλέτα της Aurora με τον θηριώδη V8 κινητήρα απόδοσης 417hp είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά της!

Αυτή η μοτοσυκλέτα διαθέτει έναν απίστευτο κινητήρα. 2.575cc, V8, 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο και στις 9.500σαλ το ‘κτήνος’ αποδίδει 417hp ίππους, τη στιγμή που η μέγιστη ροπή του έρχεται στις 7.000σαλ (235lb-ft!). Όσο για τον βρυχηθμό του; Απλά ακούστε τον στο video που ακολουθεί!

Το ‘OZ26’ στην ονομασία της Aurora Hellfire προέρχεται από τον Vincent Messina, έναν Αυστραλό μηχανικό ο οποίος έχει εργαστεί τόσο με superbikes όσο και με sidecars. Ο ίδιος ο μηχανικός εδρεύει τώρα στην Ταϋλάνδη και σκοπός του είναι να βρει τα κονδύλια που θα του επιτρέψουν να περάσει την μοτοσυκλέτα του στην (περιορισμένη) παραγωγή.

Ο σχεδιασμός της παντοδύναμης Hellfire ανήκει στον Tim Cameron και φέρνει στο νου εικόνες από το μέλλον. Το φουτουριστικό της design δείχνει σαν μια γυμνή μοτοσυκλέτα που έχει έρθει από μια άλλη εποχή.

Φυσικά ο θηριώδης κινητήρας της βρίσκεται σε κοινή θέα, αν και λόγω μεγέθους θα ήταν λίγο δύσκολο να ‘περιοριστεί’ πίσω από fairing, διατηρώντας παράλληλα μια καλαισθησία.

Aurora Hellfire OZ26 V8 417hp
Αυτή είναι η Aurora Hellfire OZ26. Όνομα και πράγμα που λέμε!

Η Aurora Hellfire έχει μπροστινή ανάρτηση της Hossack και ένα πίσω αμορτισέρ της Öhlins, ενώ από το ‘μενού’ δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ηλεκτρονικά.

Το ride-by-wire, το traction control 10 επιπέδων, οι 4 επιλογές οδήγησης αλλά και το κιβώτιο 5 σχέσεων το οποίο λειτουργεί συμβατικά αλλά και με κουμπιά στο τιμόνι, δίνουν μια ιδέα για το τι μπορεί να περιμένει κανείς από αυτή τη μοτοσυκλέτα.

Όσο για τα φρένα; Η επιλογή έπρεπε να είναι πολύ ποιοτική για να ακινητοποιήσει τους 417hp της Hellfire και η Brembo με ένα σετ δαγκάνες GP4RX τεσσάρων εμβόλων έχει αναλάβει να φέρει αυτό το δύσκολο έργο εις πέρας.

Και επειδή μετά το πρώτο video και την ανάγνωση ότι το ‘πράγμα’ έχει τόσους ίππους σίγουρα θα έχετε την απορία «πόσο πάει», θα σας πω· ο δημιουργός του λέει ότι μπορεί να φτάσει τα 340χλμ/ώρα… Έτσι, με 265kg και με λιλιπούτεια αεροδυναμική κάλυψη… Πάμε καλά;